Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Köynnösvehka ’Philodendron verrucosum’

Philodendron verrucosum

Köynnösvehka Philodendron verrucosum Köynnösvehka Philodendron verrucosum

Köynnösvehkoihin kuuluva Philodendron verrucosum omaa tummanvihreät sydämenmuotoiset lehdet, jotka herättävät huomiota samettisella olemuksella. Lehteä koristavat vaaleanvihreät lehtisuonit. Tämä harvinaisuus ilahduttaa viherkasviharrastajia, joiden toiveena on luoda trooppista vihreää tunnelmaa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-100 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Köynnösvehka Philodendron verrucosum Köynnösvehka Philodendron verrucosum

Köynnösvehka Philodendron verrucosum vehreyttää Etelä-Amerikan sademetsiä, joissa se kiipeää köynnöstäen puunrunkoja pitkin kohti valoa. Se nauttii luontaisissa kasvuoloissaan korkeasta ilmankosteudesta, runsaasta hajavalosta, mutta menestyy kohtalaisen hyvin myös kotioloissa, jos huolehdit hoidosta. Tärkeintä on istuttaa tämä köynnösvehka ilmavaan, kosteutta sitovaan ja ravinteikkaaseen multaan. Hyvä kombinaatio on esimerkiksi aroid-kasveille sopiva kasvualustasekoitus, johon laitetaan 2 osaa Kekkilä Viherkasvisoraa 2 osaa Kekkilä Orkideamultaa ja 1 osa Kekkilä Viherkasvimultaa. Voit myös istuttaa kasvin Kukkamultaan.

Köynnösvehka Philodendron verrucosum on köynnöstävä viherkasvi, ja sille on luonteenomaista tukeutua köynnöstukeen, esimerkiksi kookoksella päällystettyyn tukikeppiin. Kasvi voi kaivata alkuun pientä ohjailua, jotta sen saa köynnöstämään tukeen.

Hoidon suhteen tasainen kastelu on kaiken a ja o, jotta kosteassa ilmanalassa viihtyvä köynnösvehka ei kuivata lehtien kärkiä. Anna siis pintamullan kuivahtaa vain kevyesti kasteluiden välissä. Kastelutarve kannattaa todeta työntämällä sormi multaan muutaman sentin syvyyteen. Multa saa silloin tuntua hieman kosteahkolta, mutta ei märältä. Kuivuus kellastuttaa ja ruskistuttaa lehden reunoja ja kärkiä. Liiallinen märkyys taas kellastuttaa lehtiä.

Sumuttelu ja suihkuttelu sopii tälle köynnösvehkalle. Jos huoneilma talviaikaan on todella kuivaa, voi ilmankostuttimesta olla apua.

Lannoita kasvia 1-2 krt kuukaudessa Kekkilä Viherkasviravinteella. Lannoitusta kannattaa vähän vähentää talveksi. Lisävalo tarjoaa valoisasta hajavalosta pitävälle kasville apua pimeimpinä kuukausina.

Köynnösvehka ei erityisesti kaipaa leikkausta, mutta jos kasvi kasvaa kookkaaksi, voi pitkäksi kasvavaa versoa leikata lyhyemmäksi. Leikkaus lisää kasvua ja edistää haaroittumista. Samalla kasvista saa myös pistokkaita, jotka voi juurruttaa joko vedessä tai mullassa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.