Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kultaköynnös

(Gullranka)

Epipremnum pinnatum

Kultaköynnös Epipremnum pinnatum

Kultaköynnös on värikäs köynnös- ja amppelikasvi. Se menestyy vähässä valossa, tosin kirjavuus on runsainta valossa. Kasvin kirjavuus on keltaista tai valkoista. Suosittu ja helppohoitoinen huonekasvi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-200 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kultaköynnös Epipremnum pinnatum

Kultaköynnös on liaanimainen köynnöskasvi, jolla on pitkät haarautumattomat versot ja suuret kirjavat lehdet. Herttamaiset lehdet ovat 5-10cm pitkät. Lehtien vihreää väriä koristavat epäsäännölliset, keltaiset tai valkoiset juovat ja pilkut. Kiipeää versojen ilmajuurien avulla. Kasvi on lievästi myrkyllinen.

Kasvi pitää melko lämpimästä ja vähävaloisesta paikasta. Puolivarjoisa paikka on ihanteellisin, mutta kasvi menestyy melko varjossakin. Suoraa paahdetta kannattaa välttää. Istutetaan Kekkilä Kukkamultaan tai Kekkilä Viherkasvimultaan.

 

Vaatii melko paljon vettä, joten sitä kastellaan säännöllisesti. Pintamullan voi antaa kasteluiden välillä kuivahtaa. Kasvi pitää myös sumuttelusta. Jos multa pysyy liian kosteana, pudottelee kultaköynnös lehtiä.

Lannoitetaan kasvukaudella pari kertaa kuukaudessa. Sopivia lannoitteita ovat Kekkilä Viherkasviravinne ja Kekkilä Kasviravinne.

Kasvin voi lisätä helposti latva- tai varsipistokkaista. Varhainen kevät on paras aika pistokaslisäykseen. Leikataan 10-15cm pituinen pistokas, joka juurrutetaan vesilasissa tai pistetään suoraan Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan. Multa tiivistetään tyven ympäriltä ja kastellaan hyvin.

Erinomainen huoneilmanpuhdistaja.

Etsi