Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kultalakka

Erysimum cheiri / Cheiranthus cheiri

kultalakka kukkiva kausikasvi

Kultalakka on mainio yksivuotinen kausikasvi kevään viileyttä kestäviin istutuksiin. Se on kaunis lisä esimerkiksi narsissien seuraan. Tuoksuvat kukat ilahduttavat lämpimissä keltaisen, oranssin ja punaisen sävyissä tai violettina.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30 - 40 cm cm

Värit:

Punainen Oranssi Tummanvioletti Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä, Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

kultalakka kukkiva kausikasvi

Luonnossa kultalakka on kuivan, vähäravinteisen ja vettä läpäisevän maan kasvi. Meillä taimia myydään kausikasvina kevätistutuksiin, jolloin taimet ovat jo nupullisia tai kukkaan puhjenneita. Kukat voivat olla valkoiset, keltaiset, oranssit, punaiset tai violetit.

Kasvi kestää kylmiä hallaöitä ja sietää jopa viiden asteen pakkasen.

Istuta kevätistutuksissa Puutarhamultaan. Kultalakka sietää kukkivanakin viileyttä ja jopa viiden asteen pakkasta.

 

Kultalakka sietää pitkähköä kasteluväliä ja sopii siltäkin osin sipulikukkien kanssa samaan istutukseen. Anna multapaakun kuivahtaa kasteluiden välissä. Kukat tuoksuvat miellyttävälle. Kukinta kehittyy ja yleensä juhannukseen mennessä kukat ovat lakastuneet. Lakastuvien kukkien ja kukkavarren leikkaus saa kasvin haaroittumaan ja muodostamaan uusia kukkia.

Kasvin voi antaa kehittää siemeniä, jolloin voit ottaa ne talteen omiin kylvöihin. Siemenet voi kylvää kaksivuotisille kasveille tyypilliseen tapaan syksyllä. Kukkavarsien leikkauksella voi kukittaa kultalakan uudestaan. Tällöin uusia kukkia voi olla odotettavissa elokuussa.

Etsi