Hyppää sisältöön
Perennat

Kuparisara

(Kopparstarr)

Carex buchananii

Kuparisara Kuparisara Carex buchananii

Kuparisara on monivuotinen koristeheinä. Se on pystykasvuinen perenna, jonka ohuet kuparinväriset lehdet ovat kaartuvia ja kärjestä kihartuvia. Sillä on talvellakin koristeellinen, sillä se on ainavihanta.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40-60 cm

Värit:

Vihreät lehdet Vaaleanvihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kuparisara Kuparisara Carex buchananii

Kuparisaramättäät kasvavat 40-60 cm korkeaksi. Ne ovat vihertäviä ja vaatimattomia. Kasvi kukkii heinä-elokuussa. Se sopii väljiin istutuksiin, joissa se pääsee oikeuksiinsa. Kivikko- ja havuryhmät ovat suositeltavia kasvupaikkoja. Kuparisara sopii myös mainiosti ruukkuistutuksiin.

Viihtyy aurinkoisella, lämpimällä ja tuulensuojaisella kasvupaikalla. Se viihtyy parhaiten karussa ja hiekkapitoisessa maassa. Kasvi on herkkä talvimärkyydelle, joten kasvualustan tulee olla läpäisevä tai viettävä. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta, jonka joukkoon on sekoitettu puhdasta hiekkaa, kuten Kekkilä Leikkihiekkaa. Istutusväli on 30 cm.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kuparisaran kuivuneet osat leikataan keväällä. Kasvin leikkauksessa tulee ottaa huomioon kasvin kokonaan ruskea väritys ja ikivihreys. Kannattaa varmistua huolella, että vain kuivat osat leikataan.

Elo-syyskuussa lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Ruukuissa kasvatetut sarat siirretään ennen pakkasia maahan talvehtimaan tai ruukut nostetaan viileään talvetustilaan.

Etsi