Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Lamohietakirsikka

(Sandkörsbär)

Prunus pumila var. depressa

Lamohietakirsikka Prunus pumila var. depressa

Lamohietakirsikka on maanpeitekasvi, jolla on yli metrin pituisiksi kasvavat jäykät, ruskeat versot. Lamohietakirsikka kukkii runsain, pienin, valkoisin kirsikankukin touko-kesäkuussa. Lehdistö saa upean punaisen syysvärin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-V

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lamohietakirsikka Prunus pumila var. depressa

Lamohietakirsikka on maanmyötäinen pensas rinteisiin, kivikkoihin tai vaikkapa muurin päälle. Hyvällä kasvupaikalla se kasvaa peittäväksi nopeasti. Kirsikan kapeat, himmeänvihreät lehdet ovat alta vaaleanharmaat. Marja on kiiltävä luumarja, joka kypsyy syksyllä punamustaksi. Se kasvaa 10-20 cm korkeaksi ja leveyttä sille tulee 70-100cm. Lamohietakirsikka on terve ja kestävä kasvi. Se menestyy Suomessa vyöhykkeillä I-V.

Se on aurinkoisten paikkojen kasvi ja se sietää paahdettakin. Maaperä saa olla kuiva ja hiekkainen tai tuore ja vettäläpäisevä, keskiravinteinen ja kalkittu. Kirsikka on arka talvimärkyydelle. Sopiva multa lamohietakirsikan istutukseen on Kekkilä Puutarhamulta tai Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Se istutetaan 70 cm välein.

Yläviistoon kasvavan lehdistön takia maan pintaan pääsee valoa, jolloin rikkakasvit voivat itää pensaan keskellä. Se estetään istuttamalla taimet katteella peitettyyn maahan. Katteeksi sopii Kekkilä Puutarhakate tai Kekkilä Koristekate. Esimerkiksi Kekkilä Koristekate Hiilenmusta korostaa hienosti sekä kevään valkoista kukintaa että syksyn punaisia lehtiä.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Jos lamohietakirsikka kaipaa leikkausta, se tehdään vasta heinäkuussa.

Etsi