Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Lännenheisiangervo

(Smällspirea)

Physocarpus opulifolius

Lännenheisiangervo Physocarpus opulifolius Kekkilä

Kestävä heisiangervo on reheväkasvuinen, terve ja helppohoitoinen koristepensas, joka menestyy epäsuotuisilla kasvupaikoillakin. Raikkaanvihreät lehdet puhkeavat varhain ja kasvi kukkii kesä-heinäkuussa valkoisin, pallomaisin kukinnoin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

200-300 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-V(VI)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lännenheisiangervo Physocarpus opulifolius Kekkilä

Se on tiheäkasvuinen pensas, jolla on haarovat, rotevat, punaruskeat oksat. Pensas muodostaa melko paljon tyviversoja. Se kasvaa 2-3 metriä korkeaksi ja on nopeakasvuinen.

Liuskaiset, leveät ja hammaslaitaiset lehdet ovat tummanvihreät ja muistuttavat hieman herukan lehtiä.

Syysväri on keltainen. Kukinto on kellanvalkoinen kärkihuiskilo. Koristeelliset tuppilohedelmät punertuvat loppukesällä ja jäävät oksille talveksi. Se on ”jokapaikan” vehreyttäjä ja sopii käytettäväksi yksittäin, ryhmissä, aidanteena ja leikattuna aitana. Pensaan menestymisvyöhykkeet ovat I-V(VI).

Pensas menestyy niin auringossa, puolivarjossa kuin varjossakin. Parhaiten se viihtyy tuoreessa tai kosteassa, keskiravinteisessa multamaassa, mutta menestyy kuivemmillakin paikoilla, jopa savimaassa.

Se sopii kasvualustaksi  Kekkilä Puu- ja pensasmulta ja Kekkilä Puutarhamulta. Istutusetäisyydet ovat ryhmissä 1,5-2 metrin, aidanteissa 1 metrin ja leikatussa aidassa 30-50 cm välein.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla. Vanhasta pensaasta voidaan poistaa vanhimpia oksia harventaen keväällä ennen kasvuunlähtöä, jolloin kukinta paranee. Heisiangervo sietää voimakastakin leikkausta. Pensaan voi nuorentaa leikkaamalla kaikki versot 20 cm mittaisiksi.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.