Hyppää sisältöön
Havut

Lännenhemlokki

(Jättehemlock)

Tsuga heterophylla

Lännenhemlokki Tsuga heterophylla

Ainavihanta lännenhemlokki on erittäin kaunis ja sirokasvuinen, kapean kartiomainen havupuu. Lännenhemlokin latva on nuokkuva ja pehmeät, litteät ja tasasoukat neulaset ovat päältä kiiltävän vihreät ja alta vaaleat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

1000-2000 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Kasvuvyöhyke:

I-III

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lännenhemlokki Tsuga heterophylla

Sopii alppiruusujen, atsaleojen ja muiden havukasvien kanssa samaan ryhmään puolivarjoisille tai varjoisille kasvupaikoille. Neulaset kasvavat tasaisen kampamaisesti oksissa. Kävyt ovat pieniä ja koristeellisia, ja niitä voi olla suurissa puissa hyvin runsaasti. Suomessa kasvaa 10-25m korkeaksi. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III.

Viihtyy puolivarjoisella ja varjoisella kasvupaikalla. Kasvupaikan pitää olla suojaisa, sillä lännenhemlokki kärsii tuulisuudesta. Se viihtyy kosteassa ja ravinteikkaassa maaperässä. Sopiva istutusmulta on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 3-5 m.

Keväisin lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa talvehtimista. Hemlokit kestävät hyvin leikkaamista. Puun voi latvoa ja kasvattaa pensasmaisena.

Nuoret hemlokit tarvitsevat tuulensuojaisen paikan verhopuuston alla, vanhemmiten ne ovat kestävämpiä.

Taimet on suojattava kevättalven auringolta varjostusverkoin ja tuulelta.

Hemlokit ovat alttiita myyrien tuhoille etenkin taimivaiheessa.

Etsi