Hyppää sisältöön
Perennat

Leimurakkaus

(Praktklätt)

Lychnis x arkwrightii

Leimurakkaus Lychnis x arkwrightii

Leimurakkaus on kaksivuotinen kasvi, jolla on tummanpunaruskea lehdistö ja loistavan oranssinpunaiset, suuret kukat. Runsaan kylväytymisen ansiosta leimurakkaus säilyy kasvupaikallaan kuten perennat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40-60 cm

Värit:

Oranssi Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Leimurakkaus Lychnis x arkwrightii

Kasvi kasvaa 40-60 cm korkeaksi. Sen kasvutapa on pysty ja suikeat lehdet ovat parittain versoissa. Se muistuttaa palavarakkaus- perennaa, mutta se on matalampi ja kukat ovat suuremmat ja kukat ovat leimuavan oranssinpunaisia. Se on palavarakkauden ja hehkuvarakkauden risteymistä syntynyt lajike. Kasvi kukkii kesä-elokuussa.

Se viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla ravinteikas, noin 20 cm syvä ja hyvin vettä läpäisevä, jotta kasvi talvehtisi. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 25-35 cm.

Keväisin leimurakkaus kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvi on kaksivuotinen, joten se kylväytyy kasvupaikalleen. Siemenet voi myös kerätä talteen ja kylvää seuraavana keväänä. Useimmat siementaimet kukkivat jo kylvökesänä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.