Hyppää sisältöön
Köynnökset

Lumikärhö

(Klemantis ’Paul Farges’)

Clematis ’Paul Farges’

Lumikärhö Clematis ’Paul Farges’

Voimakaskasvuinen lumikärhö kukkii erittäin runsaasti koko kasvukauden pienin tähtimäisin, kermanvalkoisin kukin. Kestävä ja helppohoitoinenkasvi sopii säleikköön, aidan vierustalle, puun juurelle tai pergolaan.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

300-700 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-III(IV-V)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lumikärhö Clematis ’Paul Farges’

Lumikärhön juhannuksen tienoilla alkava kukinta kestää lokakuulle saakka. Pituutta köynnökselle tulee 3-7 metriä. Menestyy Suomessa kasvuvyöhykkeillä I-III(IV-V).

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella, lämpimällä ja suojaisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla runsasravinteinen, tuore, läpäisevä ja kalkkipitoinen. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Taimet istutetaan yhden metrin välein.

Kasville kaivetaan 60×60 cm istutuskuoppa. Köynnös istutetaan niin syvälle, että paakun yläpuolelle tulee 10 cm multaa. Kasvin tyvellä maan tulisi olla hiekkapitoista, mikä ehkäisee versotaudin leviämistä. Hiekan lisäys ja kasvualustan muotoilu loivaksi kummuksi varmistaa liian veden valumisen pois. Kärhöt eivät pidä kuivuudesta, mutta eivät myöskään märkyydestä.

Keväisin lumikärhö kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla.

Keväällä lumikärhöstä poistetaan vaurioituneet tai paleletuneet versot. Tarvittaessa köynnös nuorennetaan alasleikkauksella varhain keväällä.

Elo-syyskuussa kärhö lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite Plussalla ja maan jäädyttyä juuristo suojataan Kekkilä Talvisuojalla.

Etsi