Hyppää sisältöön
Luonnonkasvit

Maahumala

(Jordreva)

Glechoma hederacea

Maahumala Glechoma hederacea

Maahumala on perenna, joka menestyy lähes joka paikassa. Se on pensaiden ja isojen perennojen aluskasvi, jonka kirjavaa muotoa kasvatetaan amppeleissa ja ruukunreunakasvina. Lehdet ovat pieniä, pyöreän piparkakkumaisia.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

5-10 cm

Värit:

Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Maahumala Glechoma hederacea

Maahumala on yksi nopeimmin leviävistä peittoperennoista. Se pärjää karussakin maassa ja viihtyy sekä varjossa että auringossa. Sitä näkee usein nurmikolla heinien joukossa ja polkujen varsilla lehtimetsissä. Lehdistö viheriöi heti lumen alta paljastuttuaan. Koko kasvi tuoksuu rohtomaisesti, minkä huomaa kun maahumalan osia koskettelee.

Maahumalaa kasvatetaan talvivihannan lehdistön takia, sillä kukinta vaatimaton. Kasvutapa on maanmyötäinen. Amppelikukkana kasvatettavalla ’Variegata’ -lajikkeella valkokirjavat lehdet. Pienet sinipunaiset kukat jäävät lähes lehdistön peittoon. Maahumala on korkeudeltaan 5-10 cm, mutta versoille voi kertyä pituutta usea metri, myös kirjavalehtiselle amppeleissa käytettävälle lajikkeelle.

Maahumalaa kasvaa hyvin sekä aurinkoisilla paikoilla että varjossa. Maaperä voi olla joko kuiva tai kostea ja vähä-tai keskiravinteinen. Taimet istutetaan 40 cm välein. Maahan istutettaessa kasvualustaa voi kuohkeuttaa Kekkilä Perenna- ja ruusumullalla tai Kekkilä Puutarhamullalla. Ruukkuistutuksissa käytetään Kekkilä Kesäkukkamultaa.

Maanpeitekasvina kasvaessaan maahumala ei vaadi erityistä hoitoa. Puutarhan keväthoidon yhteydessä se kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Ruukkuistutuksissa maahumalaa kastellaan säännöllisesti ja lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Versoja voi leikata, jos ne kasvavat liian pitkiksi.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.