Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Mongolianvaahtera

(Ginnalalönn)

Acer tataricum subsp. ginnala

Mongolianvaahtera Acer ginnala Kekkilä

Mongolianvaahtera on kestävä, nopeakasvuinen koristepensas, josta vuosien mittaan kasvaa pitkäikäinen mutkikasrunkoinen pikkupuu. Lehdet ovat kiiltävät, tummanvihreät ja liuskaiset. Mongolianvaahteralla on upea, oranssipunainen syysväritys.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

300-600 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-VI

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Mongolianvaahtera Acer ginnala Kekkilä

Mongolianvaahtera sopii yksittäispensaaksi, ryhmiin ja aidanteisiin suojaistutukseksi. Pensas kasvaa ylöspäin levenevästi. Korkeutta sille tulee 3-6 m ja leveyttä lähes yhtä paljon.

Nuoret versot ovat tavallisesti punaruskeat, vanhana runko on harmaanruskea. Kiiltävät lehdet ovat syvään kolmeliuskaisia ja sahalaitaisia. Lehtien kevätväri on punertava.

Kukkii kesäkuun lopulla, vasta vanhana yksilönä, pienehköllä, kellanvalkealla terttumaisella kukinnolla, joka tuoksuu miedosti. Siivelliset, kuivat lohkohedelmät punertuvat loppukesästä ja pysyvät ruskeutuneina oksilla talven.

Kestävä mongolianvaahtera menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Se kasvaa myös varjoisella paikalla, mutta syysväri jää vaatimattomaksi. Mitä aurinkoisemmalla paikalla mongolianvaahtera kasvaa, sitä loistavampi on syysväritys.

Pensas kestää hyvin tuulista paikkaa.

Kasvualustan tulee olla tuore ja runsasravinteinen. Laji sietää kohtalaisesti kuivuutta muttei seisovaa vettä, joten maan tulee olla huokoista tai salaojitettua.

Istutetaan Kekkilä Puu- ja pensasmultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Istutusväli on 90 cm.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.
Kuivat ja vioittuneet oksat leikataan vasta loppukesällä, aikaisintaan heinäkuussa. Mongolianvaahteralla on vaahteroiden tapaan keväällä ja alkukesästä voimakas nestevirtaus, jolloin kasvia ei saa leikata.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.