Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Nauhaposliinikukka

Hoya retusa

Nauhaposliinikukka Nauhaposliinikukka Nauhaposliinikukka

Nauhaposliinikukka näyttää erilaiselta kuin muut posliinikukat. Sen lehdet ovat kapeat, tulitikkumaiset. Kukat ovat valkopunaiset ja muiden posliinikukkien tapaan tähdenmalliset, vahamaiset ja tuoksuvat. Tuoksussa on häivähdys sitruunanomaista tuoksua.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Punainen Valkoinen Vihreät lehdet

Nauhaposliinikukka Nauhaposliinikukka Nauhaposliinikukka

Posliinikukat viihtyvät valoisalla hajavalon paikalla. Nauhaposliinikukalle voi löytyä sopiva kasvupaikka esimerkiksi lempeän aamuauringon itäikkunalta. Se sietää myös vähän varjoisempia kasvupaikkoja, mutta kukinta on runsaampaa valossa. Runsaassa valossa ja paahteessa nauhaposliinikukka voi kuivua ja saada vioituksia. Nauhaposliinikukka sopii myös vähän viileämpään tilaan, kunhan lämpötila pysyttelee +10 asteen yläpuolella.

Istuta nauhaposliinikukka läpäisevään, ravinteikkaaseen multaan. Voit tehdä oman sekoituksen esimerkiksi Kekkilä Viherkasvisorasta, Kekkilä Kukkamullasta ja Kekkilä Orkideamullasta, joka on koostumukseltaan ilmava ja päällyskasveille, epifyyteille sopiva. Kasvualustan pH on hyvä olla neutraali, noin 6-7.

Posliinikukat ovat vähään tyytyviä, kestäviä ja melko helppohoitoisia viherkasveja. Nuoret taimet käyttävät pari vuotta juurtumiseen, mutta alkavat vauhtiin päästyään kasvattaa pitkää alaspäin laskeutuvaa versoa. Yleensä posliinikukat kukkivat vanhemmiten, vasta kahden vuoden iässä.

Kastele nauhaposliinikukkaa noin viikon välein, mullan tulee kevyesti kuivahtaa kasteluiden välillä. Älä kastele liikaa, sillä multa ei saa olla koko ajan märkänä. Kokeile mullan kosteutta muutaman sentin syvyydeltä, ennen kuin kastelet posliinikukkaa.

Lannoita kasvukaudella Kekkilä Kukkaravinteella, jossa on sopivassa suhteessa ravinteita kasvuun ja kukintaan. Myös Kekkilä Viherkasviravinne sopii posliinikukan lannoittamiseen. Lannoita posliinikukkaa kasvukaudella kahden viikon välein. Vähennä talviaikaan lannoitusta. Nauhaposliinikukkaa voi kasvattaa tavallisessa huoneenlämmössä, mutta se sietää myös viileämpiä kasvuolosuhteita.

Posliinikukat viihtyvät suhteellisen pienessä ruukussa eivätkä kaipaa vuosittaista uudelleen ruukutusta.

Nauhaposliinikukkaa voi lisätä pistokkaita juurruttamalla. Pistokkaat juurtuvat parhaiten keväällä ja alkukesällä.

Etsi