Hyppää sisältöön
Luonnonkasvit

Nurmitädyke

(Teveronika)

Veronica chamaedrys

Nurmitädyke Veronica chamaedrys

Nurmitädyke on matala, mattomaisesti leviävä luonnonperenna. Sen loistavan taivaansiniset pikkukukat avautuvat touko-kesäkuussa ja kukkivat pitkään aina elokuulle saakka. Luonnonkantaisena perennana nurmitädyke on erittäin kestävä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-25 cm

Värit:

Sininen Vaaleansininen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Nurmitädyke Veronica chamaedrys

Tädyke kasvaa 10–25 cm korkeaksi. Sen varsi ja lehdet ovat hennon valkonukkaiset. Lehdet ovat koristeellisen hammaslaitaiset ja kasvavat pareittain. Kukassa on neljä sinistä terälehteä, ja voimakkaat valkoiset heteet. Kukat ovat halkaisijaltaan 3–5 mm ja voimakkaan siniset. Kukinnot ovat lyhyet ja tähkämäiset.

Se kasvaa luonnonvaraisena yleisesti nurmella, niityillä, pientareilla ja viljavissa metsissä. Se sopiikin luonnonmukaisiin puutarhoihin, mutta myös perennapenkkien reunuskasviksi.

Se on aurinkoisten ja puolivarjoisten paikkojen kasvi. Tädyke on vaatimaton kasvualustan suhteen, mutta viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, multavassa maassa. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Luonnonkasvina erittäin helppohoitoinen.

Keväisin se voidaan muiden perennojen ohella kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Se voidaan lisätä siemenistä tai jakamalla kasvustoja.

Etsi