Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Pallesorvarinpensas ’Compactus’

Euonymus alatus

Pallesorvarinpensaan ulkoasu herättää huomion talvella ja syksyllä. Huikean pinkki syysväri kääntää katseita. Väri on valoisalla paikalla jopa epätodellisen värikäs. Talvella pensaasta erottuvat oksat, joissa pienet ulokkeet, kuin siivet.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Punainen

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-III

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Istuta pallesorvarinpensas lämpimälle, suojaisalle kasvupaikalle. Maa voi olla kuiva tai tuore, vettä läpäisevä. Vältä kylmää ja tiivistä savimaata, jossa vesi seisoo. Kasvualusta saa olla multavaa ja kuohkeaa Kekkilä Puutarhamultaa.  Pallesorvarinpensas sopii yksittäiskasviksi ja herättämään huomiota syksyisessä puutarhassa. Kesällä pensas on vihreä ja varsin huomaamaton.

Pallesorvarinpensas sopii kasviryhmiin tai yksittäiskasviksi. Loppukesällä kehittyvät riippuvat siemenkodat, jotka avautuvat lyhty- tai potkurimaisesti vapauttaen oranssin siemenvaipan peittämät varsinaiset siemenet. Pallesorvarinpensas on myrkyllinen.

Pensas ei tarvitse leikkausta, mutta paleltuneet, kuivat, kuolleet ja vaurioituneet oksat voi leikata pois. Myös tiivistä kasvustoa voi tarpeen mukaan harventaa poistamalla huonoimpia. Maan voi kalkita vuoden parin välein Kekkilä Puutarhakalkilla.

Etsi