Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Papukaijalehti

(Papegojblad)

Alternanthera

Papukaijalehti Alternanthera

Papukaijalehti on lehtikasvi, jota käytetään kesäkukkaistutuksissa. Lajikevalikoimasta löytyy raikkaanvihreitä, tumman purppuranpunaisia ja kirjavia lajikkeita. Rehevät, himmeästi kiiltävät lehdet tekevät siitä mainion lehtikasvin kesäkukkayhdistelmiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30 - 50 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Papukaijalehti Alternanthera

Papukaijalehdellä on pitkät perinteet, 1900 – luvun alkupuolella sitä käytettiin ns.mattoryhmissä, joissa oli vain lehtikasveja eri väreissä ja muodoissa. Nykyään sitä käytetään antamaan hienoja sävyjä ja syvyyttä istutuksiin kukkivien kesäkukkien rinnalla.

Pystykasvuinen, 30-50 cm korkea kasvi. Lehdet ovat lajikkeesta riippuen kapeita tai leveähköjä, suippenevia ja soikeita. Kukinta on huomaamaton. Viihtyy valoisalla tai puolivarjoisella kasvupaikalla.

Säänkestävä: kestää kohtalaista tuulta ja sadetta, mutta myös liikkuvaa varjoa. Kasvi on hallanarka. Viihtyy ilmavassa, ravinteikkaassa mullassa. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta.

Papukaijalehdet istutetaan 20 cm välein.

Kasvi kastellaan tasaisesti ja hoitolannoitetaan silloin tällöin miedolla Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kastelulannoitteella.

Ruukun pintamulta saa kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä, sillä papukaijalehti ei pidä liiallisesta märkyydestä.

Reheväkasvuista Papukaijalehteä voi leikata tarpeen mukaan.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.