Hyppää sisältöön
Perennat

Peittokurjenpolvi

(Liten flocknäva)

Geranium x cantabrigiense

Peittokurjenpolvi Geranium cantabrigiensis biokovo

Peittokurjenpolvi on pitkään kukkiva ja hyvin leviävä maanpeittoperenna. Peittokurjenpolvi kasvattaa 10-30 cm korkean, rehevän ja tiiviin kasvuston. Peittokurjenpolvi kukkii runsain, ruusunpunaisin, valkoisin tai punaliloin kukin kesä-elokuussa.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-30 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Peittokurjenpolvi Geranium cantabrigiensis biokovo

Peittokurjenpolvi on yksi parhaista peittoperennoista tiheän lehdistönsä, sopeutumiskykynsä ja kestävyytensä ansiosta. Sillä on kiiltävä, matalahko, kurjenpolvien tapaan liuskainen lehdistö. Lehdet ovat 3-5 cm levyisiä. Kasvi tuoksuu voimakkaasti sitä koskiessa. Sirot, 2-3 cm kokoiset, kukat ovat harvahkoissa tertuissa hieman lehdistön yläpuolella. Kasvi leviää rönsyjen avulla. Se hehkuu syksyllä komeissa ruskaväreissä.

Se sopii kivikoihin, rinteisiin, muurien reunalle, aurinkoisiin perennaryhmiin reunuskasviksi ja puiden sekä pensaiden alustoille. Se on helppohoitoinen ja kestävä perenna, joka talvehtii hyvin. ’Biokovo’ on kestävä valkokukkainen lajike, ’Cambridge’ roosakukkainen ja ’Carmina’ tummanroosakukkainen lajike.

Kasvi menestyy aurinkoisilla, puolivarjoisilla ja varjoisilla kasvupaikoilla. Kukinta on runsainta auringossa. Se on vaatimaton maan laadun suhteen, mutta tuoreessa, läpäisevässä Kekkilä Puutarhamullassa tai Kekkilä Perenna- ja ruusumullassa kasvu on elinvoimaisinta. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Peittokurjenpolvi kalkitaan keväisin Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Heinäkuun alussa voidaan antaa hoitolannoitus samalla lannoitteella tai Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella. Loppukesästä tai alkusyksystä annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Kasvia lisätään jakamalla kasvustoja keväisin tai syksyisin.

Etsi