Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Peruukkipensas

(Perukbuskar)

Cotinus coccygria

Peruukkipensas Cotinus coccygria

Peruukkipensas on kaunis koristepensas, jolla on ovaalinmuotoiset, vihreät lehdet ja purppuranpunaiset huiskilokukinnot. Nimensä se on saanut koristeellisista, peruukkimaisista siemenhahtuvista, jotka muodostuvat kasviin syksyllä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-300 cm

Värit:

Vihreät lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Peruukkipensas Cotinus coccygria

Pensas kasvaa oloissamme 1-3 m korkeaksi. Se kuuluu sumakkikasveihin. Kukinnan jälkeen peruukkipensaan vihertävien kukkien kukkaperiin kehittyy pitkiä, punertavia karvamuodostumia ja kukinto alkaa muistuttaa vaaleanpunaista, 10- 20 cm pitkää, pilvimäistä peruukkia. Lehdet ovat n. 3-8 cm pituisia, ovaalin muotoiset ja vahamaiset ja saavat vaihtelevan punaisen syysvärin. ’Royal Purple’-lajikkeella on punaiset, metallinhohtoiset lehdet koko kasvukauden. ’Golden Spirit’-lajikkeella lehdet ovat keväällä keltaiset, kesällä limet ja syksyllä oranssit.

Pensas sopii yksittäiseksi katseenvangitsijaksi ja suuriin ryhmiin erikoisuutena.  Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-II.

Se viihtyy aurinkoisella, suojaisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Peruukkipensas menestyy vettä läpäisevässä maaperässä, muuten se on vaatimaton kasvualustan suhteen. Talvehtimisen kannalta aralle kasville on tärkeää kunnon juurtuminen ja hyvä ravinnetila, joten peruukkipensas istutetaan Kekkilä Puu- ja pensasmultaan.

Keväisin peruukkipensas kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Peruukkipensasta voi muotoilla leikkaamalla keväällä ennen lehtien puhkeamista tai juhannuksen jälkeen, kun alkukevään kasvu on hidastunut. Pensasta kastellaan pitkinä kuivina kausina.

Elo-syyskuussa lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä parantaa talvehtimista.

Vähälumisilla paikoilla juuristo voidaan suojata ennen maan jäätymistä Kekkilä Talvisuojalla. Keväällä Talvisuoja poistetaan ja käytetään maanparantamiseen.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.