Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Punakosmoskukka

(Rosenskära)

Cosmos bipinnatus

Punakosmoskukka Cosmos bipinnatus Punakosmoskukan Cosmos bipinnatus vaaleanpunainen kukka

Punakosmoskukka on näyttävä, sirolehtinen, mutta vahvavartinen kookas kesäkukka. Kosmoskukan suuret päivänkakkaramaiset kukat ovat punaiset, vaaleanpunaiset tai valkoiset. Kosmoskukka sopii ruukkuihin ja kukkapenkkeihin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40 -120 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Punakosmoskukka Cosmos bipinnatus Punakosmoskukan Cosmos bipinnatus vaaleanpunainen kukka

Punakosmoskukka kasvaa lajikkeesta riippuen 40-120cm korkeaksi. Lajikkeissa on myös kirjavakukkaisia ja kerrannaiskukkaisia muotoja. Kukkii kesäkuusta syyskuuhun.

Viihtyy parhaiten aurinkoisessa paikassa ja se kestää myös paahdetta. Se on säänkestävä, joten sen voi sijoittaa kohtalaiseen tuuleen ja sateeseen. Keväisin punakosmoskukka on hallanarka, mutta kestää syksyisin kylmää.

Kasvualustan tulee olla ravinteikas ja ilmava. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Kasvi istutetaan 20-40 cm välein.

Kasvin voi kasvattaa itse siemenestä. Perinteisesti se kylvetään suoraan kasvupaikalle, mutta silloin kukinta alkaa vasta heinäkuun lopulla. Taimet voi esikasvattaa maalis-huhtikuussa. Valmiita taimia löytyy keväisin puutarhamyymälöistä.

Punakosmoskukka on helppohoitoinen. Kosmoskukkaa kastellaan säännöllisesti ja lannoitetaan noin kerran viikossa Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Liian runsas typpilannoitus kasvattaa runsaasti lehdistö ja kukinta vähenee.

Kukkineet kukat poistetaan kukkavarsineen.

Kestävä leikkokukkana

Etsi