Hyppää sisältöön
Koristepuut

Riippahopeapäärynä ’Pendula’

Pyrus salicifolia

Riippahopeapäärynä on Suomessa harvemmin tavattu koristepuu. Puu kukkii toukokuussa valkoisin kukin, jonka jälkeen kehittyvät oliivia muistuttavat koristepäärynät. Puu muistuttaa olemukseltaan oliivipuuta.

Riippahopeapäärynä on meillä vähän harvemmin tavattu pieni koristepuu. Puu kukkii toukokuussa valkoisin kukin, jonka jälkeen kehittyvät oliivia muistuttavat pienet koristepäärynät. Päärynät ovat mauttomia, ja niiden arvo onkin koristeellisuudessa. Lehdet ovat hopeaharmaat ja kapeat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-500 cm

Värit:

Valkoinen

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Riippahopeapäärynä on Suomessa harvemmin tavattu koristepuu. Puu kukkii toukokuussa valkoisin kukin, jonka jälkeen kehittyvät oliivia muistuttavat koristepäärynät. Puu muistuttaa olemukseltaan oliivipuuta.

Riippahopeapäärynä ei ole vaativaa sorttia, vaan se menestyy tavallisessa puutarhamaassa. Istuta se esimerkiksi Kekkilä Puutarhamultaan. Puu viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Riippahopeapäärynälle kannattaa kuitenkin varata lämmin ja tuulilta suojaisa paikka. Kalkitse maa istutuksen yhteydessä, esimerkiksi Kekkilä Puutarhakalkilla.

Puu muistuttaa olemukseltaan oliivipuuta. Oksat kasvavat pitkiksi ja alkavat vanhemmiten riippua. Sen kapean pitkulaiset lehdet ovat päältä vihertävänharmaat ja alapintaa koristaa pehmeä hopeinen nukka. Valkoiset pienet kukat kukkivat toukokuussa ja syksyllä puu on täynnä pieniä vihreänruskeita koristepäärynöitä. Syysväritys puulla on pronssinrusehtava. Tämä pienenä pysyvä puu on hieno kontrasti etenkin tummalehtisten kasvien läheisyyteen.

Istuta taimi mieluiten keväällä, jolloin juurtumiselle ja kasvuun lähdölle on hyvin aikaa. Tue taimi istutuksen yhteydessä. Kastele istutusvuonna huolellisesti. Jatkossa riippahopeapäärynää voi lannoittaa Kekkilän Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Latvusta voidaan muotoilla ja leikata keväisin ennen kasvuun lähtöä, esimerkiksi typistämällä pitkiksi kasvaneita oksia. Leikkaus edistää haaroittumista ja latvuksen tuuheutumista. Jos taimen tyveltä kasvaa sivuoksia, kannattaa ne poistaa ja pitää runkoa paljaana.

Riippahopeapäärynä kannattaa suojata talveksi jäniksiltä ja myyriltä jyrsijäverkolla.

Etsi