Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Risiini

(Ricin )

Ricinus communis

Risiini ricinus communis

Risiini on tyräkkikasveihin kuuluva kasvi, jota käytetään kesäkukkana. Se on kookas, pensasmainen kasvi, jonka suuret, punertavat tai tummanvihreät lehdet ovat liuskaiset ja kilpimäiset. Se sopii suuriin ruukkuistutuksiin ja kukkaryhmiin.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-200 cm

Värit:

Punainen Keltainen Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Risiini ricinus communis

Se on yksi vanhimmista koristekasveistamme. Nopeakasvuinen se kasvaa lajikkeesta riippuen 1-2 m korkeaksi. Palmumaisten, sormiosaisten lehtien halkaisija on 10-30 cm. Versot ovat vihreät tai punaiset lajikkeesta riippuen. Vaatimattomat ja huomaamattomat kukat heinä-elokuussa ovat pienet ja terälehdettömät, ja niistä kehittyy myrkyllistä öljyä sisältäviä siemeniä. Koristeelliset, punaiset siemenkodat ovat piikikkäät. Se on näyttävä suurten ryhmien yksittäiskasvina tai parin kasvin ryhmänä. Sen istuttamisen tulee välttää esim. lasten leikkipaikkojen läheisyydessä, sillä siementen pienenkin määrän syöminen voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Se viihtyy ravinteikkaassa ja kosteassa kasvualustassa. Ruukuissa käytetään Kekkilä Kesäkukkamulta, kukkapenkeissä Kekkilä Puutarhamultaa. Puutarhamullan joukkoon voi sekoittaa varastolannoitteeksi Kekkilä Kanankakka-rakeita. Ne istutetaan 50 cm välein.

Vaatii runsaasti ravinteita ja vettä. Sitä kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kastelulannoitteella säännöllisesti.

Korkeat kasvit saattavat tarvita tuennan.

Kukat voi poistaa kukkavarsineen kasvista, jos ei halua siemenkotien ja myrkyllisten siementen kehittyvän.

Etsi