Hyppää sisältöön
Perennat

Sinipallo-ohdake

(Blå bolltistel)

Echinops bannaticus

Sinipallo-ohdakkeen Echinops bannaticus pallomainen mykerö Sinipallo-ohdake Echinops bannaticus

Sinipallo-ohdake on vanhan ajan kasvi, joka kukkii metallinhohtoisin, siniharmain, koristeellisin, pallomaisin mykeröin. Kookas perenna on pystykasvuinen. Himmeänvihreät lehdet ovat ohdakemaiset, karheat, kovat ja piikkikärkiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100 cm

Värit:

Sininen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Sinipallo-ohdakkeen Echinops bannaticus pallomainen mykerö Sinipallo-ohdake Echinops bannaticus

Sinipallo-ohdake on pitkäikäinen ja kestävä perenna. Se sietää hyvin paahdetta ja kuivuutta. Sinipallo-ohdake on koristeellinen kivikkoryhmissä, kukkapenkissä ja yksittäiskasvina. Korkeutta kasville tulee 120 cm. Tummanvihreiden lehtien alapuoli on hopeanvalkoinen.

Sinipallo-ohdake kukkii heinä-syyskuussa. Hopeansiniset pallot, halkaisijaltaan n. 5 cm, ovat koristeellisia myös, kun kukat ovat kuihtuneet. Kukat ovat erinomaisia leikko- ja kuivakukkia. Kukat korjataan kuivattaviksi, kun pallon alaosassa olevat yksittäiset kukat ovat avautumassa.

Sinipallo-ohdake viihtyy auringossa, syvämultaisissa kivikoissa ja kuivahkoissa, kalkkipitoisissa, voimakkaissa ja multavissa maissa. Se on arka talvimärkyydelle, joten kasvualustan on oltava läpäisevä. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Syvyyttä istutuspenkillä saa olla 50 cm. Taimet istutetaan 40 cm välein.

Keväisin sinipallo-ohdakkeen kuihtunut kasvusto leikataan alas. Maa kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Syksyisin kasville voi antaa Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Sinipallo-ohdakkeelle annetaan kasvurauha, sillä se ei pidä siirtämisestä. Kasvia lisätään keväällä siemenistä tai jakamalla tai juuripistokkaista. Kylväytyy myös itse.

Kukinnot leikataan kukinnan jälkeen, jollei toivota kylväytyvän.

Erinomainen leikko- ja kuivakukka, joka houkuttelee pölyttäjiä ja talvella myös lintuja.

Etsi

Loppuvuoden tilaukset

Tee tämän vuoden verkkokauppa ja tukkutilaukset viimeistään 11.12., jolloin toimitukset ehtivät ennen joulun pyhiä.

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi