Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Siperianvirpiangervo

(Sibirisk spirea)

Spiraea trilobata

Siperianvirpiangervo on pienikokoinen, kaunislehtinen koristepensas. Heleänvihrät lehdet puhkeavat aikaisin keväällä ja pensas kukkii kesäkuussa 2-3 viikkoa valkoisin kukinnoin. Oksat ovat koristeellisen kaarevat. Laji sopii hyvin yksittäispensaaksi ja perennaryhmiin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV(V)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Se kasvaa 50-100 cm korkeaksi ja 100 cm leveäksi. Oksat ovat kaarevat ja jyrkän polvelliset. Pensaasta kasvaa siro ja tuuhea. Lehdet ovat pyöreähköt ja kolmiliuskaiset. Pienet valkoiset kukat muodostavat 2-4 cm leveän sarjakukinnon. Kukat sijaitsevat toisen vuoden versoissa. Pensas on hidaskasvuinen, joten se sopii pieniin kasviryhmiin. Kuivuuden sietokykynsä puolesta se sopii myös kivikkoryhmien pensaaksi. Pensas menestyy kasvuvyöhykkeillä I-IV (V). Se talvehtii varmemmin sisämaassa kuin rannikolla.

Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen tai puolivarjoinen. Pensas pärjää myös varjossa, mutta kukinta jää heikommaksi. Kasvualusta saa olla lämmin, hiekkapitoinen eli läpäisevä ja kalkittu. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusetäisyys on 70 cm.

Keväisin siperianvirpiangervo kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Pensas nuorennetaan harventamalla niukasti kukkivia vanhimpia oksia kukinnan jälkeen tai varhain keväällä ennen silmujen avautumista. Alasleikkaus ei ole siperianvirpiangervolle suositeltava hoitokeino hidaskasvuisuuden vuoksi. Lisäksi alasleikatessa kukinta jää seuraavana kesänä puuttumaan.

Etsi