Hyppää sisältöön
Perennat

Sulkajaloangervo

(Fjäderastilbe)

Astilbe Simplicifolia-ryhmä

Sulkajaloangervo Astilbe simplicifolia sprite

Sulkajaloangervot ovat matalakasvuisia perennoja, joilla on siro, tummanvihreä, pitsimäinen lehdistö ja lehdistön yläpuolelle kohoavat, kaartuvat, tähkämäiset kukinnot. Kukat ovat lajikkeesta riippuen vaaleanpunaisia tai hennonvaaleanpunaisia.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25-30 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Sulkajaloangervo Astilbe simplicifolia sprite

Angervot kasvavat 25-50 cm korkeiksi kukkavarsineen. Lehdistö on kaunis ja tiheäkasvuinen. Lehdet ovat 5–8-cm pitkät, tummanvihreät, toistamiseen kolmisormiset ja karkeahampaiset. Ilmavan kukinnon haarat kaartuvat sivuille. Ne kukkivat suhteellisen myöhään, elo-syyskuussa. Perenna sopii kukka-ja havuryhmiin, reunuskasviksi sekä lammikoiden reunoille. Sulkajaloangervot ovat kestäviä perennoja.

Viihtyy aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa, tuoreessa tai kosteassa, runsasravinteisessa ja lievästi happamassa, savensekaisessa multamaassa. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutusväli on 30 cm.

Keväisin lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kalkitusta ei välttämättä tarvita, sillä sulkajaloangervot suosivat hapahkoa maata.

Kasvit pitävät kosteasta maaperästä, joten kuivina kausina niitä kastellaan. Heinäkuun alussa kasvustot hoitolannoitetaan kevyesti Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella.

Elo-syyskuussa perennat lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, jolloin ne talvehtivat paremmin.

Etsi