Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Suviruusu

(Ros 'Poppius')

Rosa 'Poppius'

Suviruusu Rosa 'Poppius

Suviruusu on kestävä vaaleanpunakukkainen pensasruusu, joka muistuttaa juhannusruusua. Se kukkii runsaasti ja näyttävästi puolikerrotuin, maljamaisin kukin hieman perinteisen juhannusruusun jälkeen. Isohko punaruskea- ja kaarevaversoinen pensas on voimakaskasvuinen ja kasvattaa paljon juurivesoja.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-200 cm

Värit:

Ruusunpunainen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-VI(VII)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Suviruusu Rosa 'Poppius

Perinneruusuihin luettava suviruusu on valittu FinE-taimeksi, joka kertoo kasvin olevan terve, kestävä ja kotimaista alkuperää. Suviruusu on nopeakasvuinen ja pensas saavuttaa 100-200 cm korkeuden ja 200-250 cm leveyden. Se on hyvin sitkeä, pakkasta, suolaisuutta, tuulta ja ravinteisuutta kestävä.

Kasvutapa on tiheä ja haarominen on voimakasta. Versot ovat kirkkaanpunaiset ja oksat ruskeat. Varren tyvet ovat tiheäpiikkiset, mutta kukkivat sivuhaarat ja vuosiversojen yläosat ovat lähes tai kokonaan piikittömät. Lehdet ja lehdykät ovat juhannusruusumaiset, lehdykät tosin hieman pitkulaisemmat. Suviruusulla on kaunis oranssinkeltainen tai tummanpunainen syysväri.

Pensas kukkii kesä-heinäkuussa edellisvuoden versoihin. Kukat ovat nuppuisina punavioletit, avonaisina roosat ja 5-7 cm leveät. Kukat tuoksuvat miedosti. Kiulukat ovat pitkulaiset, tumman punaruskeat.

Sopii etenkin hoidettuihin pihoihin ja puistoihin, kotipuutarhoihin ja ruusutarhoihin ja se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI(VII). Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Ruusut kukkivat runsaimmin auringossa, mutta kauemmin puolivarjossa. Ne sietävät auringon paahdetta ja kuivuutta.

Kasvualusta saa olla kuiva tai tuore, runsasravinteinen, syvämultainen ja läpäisevä. Suviruusu istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Taimien istutusväli on 80-100 cm.

Keväisin suviruusu kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä Ruusulannoitteella. Edellisvuoden versoilla kukkiva suviruusu leikataan harventaen joko varhain keväällä tai heti kukinnan jälkeen.

Jos kasvualusta on liian ohut ja ravinneköyhä, suviruusu voi pudotella lehtiään kesän poutajaksojen aikana. Tällöin maan multavuutta lisätään Kekkilä Puutarhamultaa tai Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Varjoisissa paikoissa härmäsieni saattaa kiusata sitä. Muuten suviruusut ovat terveitä, vain nuorilla taimilla on taipumus härmänalttiuteen.

Etsi