Hyppää sisältöön
Perennat

Syyskaunosilmä

Coreopsis verticillata

Syyskaunosilmän Coreopsis verticillata vaaleankeltaiset kukat Syyskaunosilmän Coreopsis verticillata vaaleanpunaiset kukat

Siro syyskaunosilmä peittyy keltaisiin tai vaaleanpunaisiin tähtikukkiin elokuussa ja jatkaa kukintaansa syysmyöhälle. Syyskaunosilmä on kestävä ja kiitollinen perenna, jolla on pensasmainen ja tiheä kasvutapa. Vaaleanvihreät lehdet hienoliuskaiset ja tillimäiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-70 cm

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Syyskaunosilmän Coreopsis verticillata vaaleankeltaiset kukat Syyskaunosilmän Coreopsis verticillata vaaleanpunaiset kukat

Syyskaunosilmä on kaunis lisä monipuoliseen perennaryhmään esim. punahattujen kumppaniksi tai pensashanhikin sijasta paikkoihin, joihin lunta kertyy talvella runsaasti.

Syyskaunosilmä kasvattaa 30-70 cm korkean ja 30 cm leveän, jäykän ja pystyn kasvuston. Sen ohuet versot nousevat maasta myöhään keväällä. Hillitysti leviävän lajin kasvusto on aluksi harva. Tillimäinen lehdistö on nuorena kauniin vaaleanvihreä. Tumman- tai vaaleankeltaisia kukkia avautuu Etelä-Suomessa heinäkuun puolivälistä jopa syyskuun loppuun. Yksinkertaiset tähtimäiset kukat on läpimitaltaan noin 5 cm.

Syyskaunosilmä viihtyy lämpimällä ja aurinkoisella kasvupaikalla, jossa on kuohkea, multava ja hyvin ojitettu maa talvimärkyyden estämiseksi. Syyskaunosilmä viihtyy myös syvämultaisilla kivikoilla. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Perenna- ja Ruusumulta. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Keväisin syyskaunosilmä kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kuivana kautena syyskaunosilmää kastellaan kohtuullisesti.

Elo-syyskuussa kasvia lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella. Matalan juuriston vuoksi taimet on hyvä peittää talveksi Kekkilä Talvisuojalla tai havukerroksella, joka myös suojaa niitä kuivumiselta keväällä. Talvehtiminen on myös varmempaa, jos versot leikataan syksyllä kukinnan jälkeen mataliksi, jolloin kasvi ehtii kehittää uusia versoja ennen talven tuloa.

Syyskaunosilmä jaetaan keväällä noin joka kolmas vuosi.

Kestävä leikkokukka.

Etsi