Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Tädykkeet

Hebe

Erilaiset tädykkeet vehreyttävät loppukesän ja syksyn ruukkuistutuksia. Hopeanvihreään, vihreään ja tummanvihreään vivahtavat tädykkeet tuovat erityisesti vihreää väriä ruukkupuutarhaan, vaikka tädykkeet voivat kukkiakin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

15-40 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen

Kukinta-aika:

Syksy

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Varsinkin pensastädykkeen valkoiset, violetit tai pinkit kukat ilahduttavat syksyn istutuksissa. Matalakasvuisemmat varpumaisemmat lajit saattavat myös kukkia, vaikka koristearvo on kasvuston vihreydessä ja vihreän sävyissä.

Istuta tädykkeet syksyn ruukkuistutuksiin joko tuomaan vihreyttä tai kukkivaksi lisäksi.

Tädykkeet ovat puolipuuvartisia varpuja, jotka sietävät viileyttä, mutta eivät kestä meidän talviolosuhteita ja pakkasta. Istuta tädykkeitä syksykauden iloksi kukkivien syyskasvien ja havujen kanssa. Voit istuttaa tädykkeet Kekkilä Kesäkukkamultaan, Kekkilä Kukkamultaan tai tavalliseen puutarhamultaan, kuten Kekkilä Puutarhamultaan. Kastele tarvittaessa. Tädykkeet eivät oikeastaan syysistutuksissa sen kummempaa hoitoa tarvitse.

Käytä matalia, mätäsmäisiä tädykkeitä ruukkuistutusten täydennyskasveina. Korkeammat pensastädykkeet sopivat syysistutuksen katseenvangitsijaksi.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla