Hyppää sisältöön
Perennat

Tähkäkimikki

(Läkesilverax)

Cimicifuga racemosa

Tähkäkimikki on kookas, syksyllä pitkään ja tyylikkäästi kukkiva perenna. Rehevä lehdistö on 0,5 m korkuinen ja kukkavarret nousevat metrinkin lehdistön yläpuolelle. Kukinnot ovat jopa puolen metrin mittaisia valkoisia, nuokkuvia tähkiä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tähkäkimikki on vaatimaton ja pitkäikäinen laji puolivarjoon sekä vesiaiheiden äärelle. Se sopii näyttäväksi yksittäiskasviksi, jolle annetaan kasvurauha ilman muita reheväkasvuisia kasveja. Kasvi on terve ja melko kestävä perenna.

Kasvilla moninkertaisesti sormilehdykkäiset, tummanvihreät, sahalaitaiset lehdet. Kimikeissä on myös punertavalehtisiä lajikkeita. Lehtien lomasta nousevat pitkät ja ohuet kukkavarret. Tähkäkimikki kukkii elokuusta syyskuulle.

Voimakkaasti tuoksuvat tähkäkukinnot ovat valkoisia, kapeahkoja ja pulloharjan mallisia vanoja. Kukinto kaartuu viehättävästi. Kukkii kauneimmin vasta vähän vanhempana. Kasvi on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita.

Viihtyy puolivarjoisella ja varjoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla kosteahko, humuspitoinen maa. Kasvi ei siedä kuivuutta. Sopiva multa kimikkien istuttamiseen on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Istutetaan 100 cm välein.

Tähkäkimikki kalkitaan keväisin Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan miedosti Kekkilä Kevätlannoite Plussalla. Maltillinen lannoitus parantaa kukintaa. Tähkäkimikkiä kastellaan poutakausina. Kasvia lisätään jakamalla keväällä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.