Hyppää sisältöön
Perennat

Tarhapiisku

(Kanadensiskt gullris)

Solidago Canadensis-ryhmä

Tarhapiisku Solidago canadensis kukinto Tarhapiisku Solidago canadensis

Tarhapiisku on pystykasvuinen, helppohoitoinen ja näyttävä perinneperenna. Tarhapiisku on moniversoinen ja nopeasti leviävä perenna, joka kukkii pienistä, keltaisista kukista koostuvin mykerökukinnoin.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-80 cm

Värit:

Keltainen Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tarhapiisku Solidago canadensis kukinto Tarhapiisku Solidago canadensis

Kasvi kukkii heinäkuusta syyskuuhun ja kasvaa noin 50-80 cm korkeaksi. Kasvusto on vahvavartinen. Lehdet ovat kapeita ja tummanvihreitä ja yltävät kukintoon saakka. Se kukkii runsaasti ja pitkään. Lajikkeesta riippuen kukat voivat olla vaalean-, sitruunan-, kirkkaan- tai kullankeltaisia. Talvenkestoltaan tarhapiisku on erittäin kestävä, mutta Pohjois-Suomessa se ei aina ehdi kukkia. Kasvi sopii omaksi ryhmäkseen tai muiden suurikokoisten perennojen kanssa yhdisteltäväksi. Voimakkaan leviämisen vuoksi sen kasvualusta kannattaa rajata esim. juurimatolla tai Kekkilä Rajausreunalla.

Se viihtyy aurinkoisilla ja puolivarjoisilla paikoilla kuivahkossa hiekkamultamaassa. Sopiva kasvualusta on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 40 cm.

Kasvi on helppohoitoinen eikä vaadi erityistä hoitoa.

Keväisin kasvustot leikataan alas ja kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Tukevaversoisena kasvina korkeakaan kasvusto ei yleensä vaadi tukemista.

Lajin leviämistä kannattaa seurata ja rajoittaa kasvua tarpeen tullen jakamalla juurakoita.

Kestävä leikkokukka.

Etsi