Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Teresanruusu ’Therese Bugnet’

Rosa

Teresanruusu kukkii kerrannaisin, vaaleanpunaisin tuoksuvin kukin.

Teresanruusu on pensasruusujen aatelia. Lajike on risteytetty useammasta eri ruususta. Kerrannaisin kukin kukkiva ruusu ilahduttaa myös tuoksuvin kukin, mikä ei ole luontaista kaikille. Teresanruusun alkuperä on Kanadassa.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Ruusunpunainen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-V

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Ruusulannoite

Teresanruusu kukkii kerrannaisin, vaaleanpunaisin tuoksuvin kukin.

Ruusut kukkivat parhaiten valoisilla ja aurinkoisilla kasvupaikoilla. Puolivarjossa kukinta on vaisumpaa, mutta yksittäisistä kukista saa nauttia pidempään. Kasvupaikka saa olla kuiva, ja tämä vähään tyytyvä pensasruusu menestyy siitä huolimatta hyvin.

Kukinta ajoittuu keskikesään, mutta teresanruusu voi myös remontoida eli kukkia uudelleen syksyllä tai pensas kukkii pitkin lopukesää yksittäisin kukin. Nuoret versot ovat talvella punaiset, mikä herättää myös huomiota lumen keskeltä. Ruusu on ilahduttavasti myös vähäpiikkinen eikä tee juurivesaa.

Ruusuja kannattaa lannoittaa säännöllisesti ruusuille tarkoitetulla erikoislannoitteella, Kekkilän Ruusulannoitteella. Kalkitse maa säännöllisesti, sillä ruusut viihtyvät kalkitussa, neutraalissa tai emäksisessä maassa. Poista ja siisti risuuntunutta kasvustoa keväisin. Leikkaa talven jälkeen kuivat ja paleltuneet verson kärjet.

Etsi