Hyppää sisältöön
Perennat

Töyhtöangervo

(Plymspireasläktet)

Aruncus dioicus

Töyhtöangervo Aruncus dioicus

Töyhtöangervo on kookas ja komea vanhan ajan perenna. Töyhtöangervon kasvutapa on pensasmainen ja sen kermanvalkea kukinto kestää pitkään. Koristeellinen lehdistö värittyy syksyisin keltaiseksi tai punaiseksi. Töyhtöangervo on kestävä ja terve kasvi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

100-150 cm

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Töyhtöangervo Aruncus dioicus

Töyhtöangervo kasvaa 100-150 cm korkeaksi pensasmaiseksi perennaksi. Sen varret kasvavat puutuneiksi, joten se ei vaadi tukemista. Kasvi on edukseen omana ryhmänään tai esimerkiksi havuistutusten edustalla.

Kasvin lehdistö on harmaanvihreä ja kookkaat lehdet ovat sahalaitaiset. Kukkii kesä-heinäkuussa kartiomaisella kukinnolla.

Töyhtöangervo on joka paikan perenna. Se viihtyy aurinkoisella sekä varjoisalla kasvupaikalla. Kasvi on vaatimaton, mutta parhaimmillaan se on puolivarjossa, runsasmultaisessa ja hyvin kosteutta pidättävässä maassa.

Se menestyy aurinkoisessa paikassa, jos kasvupaikka pysyy kosteana kuivina aikoina. Töyhtöangervo pärjää myös savimaassa.

Töyhtöangervolle sopiva kasvualusta on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Taimien istutusväli on 50 cm.

 

 

 

Keväisin töyhtöangervokasvusto kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kesä-heinäkuun vaihteessa annetaan hoitolannoitus Kekkilä luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella. Syksyllä annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Runsaalla lannoituksella saadaan näyttäviä yksilöitä.

Vanhat versot poistetaan keväällä ennen uusien kasvua ja kukinnot leikataan pois niiden kuihduttua. Vaikka kasvi on suuri, se ei leviä rikkakasvin tavoin.

Etsi