Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Ukkolaukka

(Purpurlök)

Allium hollandicum 'Purple Sensation'

Ukkolaukka Allium hollandicum 'Purple Sensation' kukka Ukkolaukka Allium hollandicum 'Purple Sensation'

Ukkolaukka ’Purple Sensation’ on sipulikasvi, joka kukkii kesäkuussa voimakkaan purppuranvioletein pallomaisin kukinnoin. Kukinnon läpimitta on 10-15 cm. Ukkolaukat houkuttelevat perhosia luokseen ja ne sopivat kuivakukiksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

75-100 cm

Värit:

Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Ukkolaukka Allium hollandicum 'Purple Sensation' kukka Ukkolaukka Allium hollandicum 'Purple Sensation'

Ukkolaukan lehdet ovat 40-50 cm pituisia, nauhamaisen kapeita ja sinivihreitä. Ukkolaukka kasvattaa tanakan 75-100 cm korkean kukkavanan. Kukkavarren päässä ovat tähtimäiset, purppuranvioletit kukat tiiviissä pallomaisessa kukinnossa. Koristeelliset, vihreät hedelmystöt kestävät pitkään. Laukkalajien sipulit karkottavat hajullaan tehokkaasti myyriä sekä muita pieniä jyrsijöitä.

Ukkolaukat viihtyvät aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla hyvin vettä läpäisevää, multavaa, ravinteikasta ja hiekansekaista. Kasvualustan tulee olla keväällä kostea, mutta syksyä kohden kuiva. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta. Ukkolaukat istutetaan hyvissä ajoin elokuun lopussa-syyskuussa, jotta ne ehtivät juurtua. Sipulit istutetaan 20 cm syvyyteen, 30-40 cm välein.

Laukat ovat helppohoitoisia ja kukkivat joka vuosi ilman uudelleenistutusta.

Ukkolaukat kalkitaan keväisin Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan vuosittain lehtien puhkeamisen aikoihin Kekkilä Kukkasipuliravinteella.

Kukkavanat leikataan kukkien kuihduttua sekä poistetaan kellastuneet lehdet.

Hyvä leikkokukka ja kuivakukka siemenkotineen

Etsi