Hyppää sisältöön
Perennat

Valkohärkki

(Silverarv)

Cerastium Tomentosum 'Silberteppich'

Valkohärkki Cerastium Tomentosum

Valkohärkki on helppohoitoinen maanpeiteperenna, joka kukkii runsaasti valkein kukinnoin kesäkuussa. Hopeinen, mattomainen kasvusto peittää maan hyvin. Se sopii hyvin kivikkoryhmiin, reunakasviksi, muurin päälle ja rinteisiin nurmikon asemasta.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-15 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Valkohärkki Cerastium Tomentosum

Kasvi kasvaa 10-15 cm korkeaksi. Lehdet pienet ja kapeat, hopeanvalkoiset ja samettimaiset. Varsi on hento ja lamoava. Huiskilokukinnossa kukat valkoiset ja levittävät vienoa hunajan tuoksua. Kukassa on 5 terälehteä, yksittäinen terälehti sydämen muotoinen. Se leviää maanpäällisillä juurtuvilla versoilla. Kasvi muistuttaa sukulaistaan hopeähärkkiä, mutta ei leviä ja kasva yhtä nopeasti. Se on kestävä perenna.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Aurinkoisella paikalla lehtien hopeanhohtoisuus säilyy parhaiten. Maaperä voi olla kuiva tai tuore, niukkaravinteinen ja hyvin kalkittu. Maaperän tulee olla hyvin ojitettu ja läpäisevä, sillä se ei siedä seisovaa vettä talvella. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta ja Kekkilä Puutarhamulta. Istutusväli on 30 cm.

Valkohärkki on helppohoitoinen. Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan kevyesti Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kasvustoja voidaan jakaa syksyllä.

Etsi