Hyppää sisältöön

Kestävä, monimuotoinen ja toimiva kaupunkivihreä

Kaupunkivihreä tarjoaa elävän ja monimuotoisen elinympäristön niin meille ihmisille kuin muillekin eläinkunnan lajeille. Kasvualustat luovat perustan, johon vihreä kaupunki voi kasvattaa juurensa. Sen lisäksi, että kasvualusta voi olla täynnä elämää, se on parhaimmillaan myös kiinteä osa toimivaa kaupunkia. Kekkilässä tarjoamme ratkaisuja kestävien viheralueiden rakentamiseen, lisäten kaupunkiympäristöjen monimuotoisuutta ja toimivuutta sekä asukkauden viihtyvyyttä ja hyvinvointia.

Kestävä kasvualusta

Teemme töitä laajalla rintamalla löytääksemme kestävimmät ratkaisut raaka-ainevalinnoista tuotantoon ja logistiikkaan sekä taataksemme tuotteiden korkean laadun ja toimivuuden. Kiertotalouden ratkaisut, kasvualustan elinkaaren vaikutusten arviointi sekä optimaalisesti toimivan kasvualustan valinta ovat askeleita kestävämmän kaupunkivihreän rakentamisessa.

Biologisesti aktiivinen, monimuotoinen kasvualusta

Elävä maa ja maaperän biologia yhdistettynä maaperän rakenteeseen, fysikaalisiin ja kemiallisiin ominaisuuksiin muodostavat elinvoimaisen kasvualustan perustan.

Miten maaperän elämää voi tukea?

Maaperän pieneliöt tarvitsevat ylläpitoa, vettä, ilmaa (kaasujen vaihtoa) and ravintoa.

  • Peitä paljas maa kasveilla ja orgaanisella materiaalilla kuten katteilla. Katettu pinta pitää kasvualustan lämmön tasaisempana ja hidastaa kosteuden haihtumista vähentäen samalla kastelun tarvetta. Kattaminen myös suojaa maan pintaa sateen tai kastelun aiheuttamalta tiivistymiseltä ja kuorettumiselta.
  • Huokoinen kasvualusta estää maaperän tiivistymisen ja parantaa maaperän pieneliöiden olosuhteita.
  • Tue monimuotoisuutta istuttamalla eri kasvilajeja. Niittykasvit ovat paitsi kauniita, ne tukevat tukevat monimuotoisuutta tarjoamalla elinympäristöjä kasvien lisäksi lintu-, nisäkäs- ja hyönteislajeille.
  • Laadukas komposti, jota käytämme lähes kaikissa kasvualustoissamme, luo hyvät olosuhteet maaperän pieneliöille. Käytä kompostia maaperän eliöstön rikastuttamisen ja ravinnekierrätyksen osana.
  • Vähennä maanmuokkausta, mutta panosta tarvittaessa maaperän parantamiseen orgaanisella materiaalilla kuten Kasvunparantaja PLUS -tuotteella tai biohiilellä, jotka vauhdittavat maaperän hyvinvointia.

Maaperän pieneliöiden toiminnan tuloksena parantunut luonnollinen ravinnekierto, kasvinsuojelu ja rakenne eivät näy perinteisissä maaperäanalyyseissä, mutta ne ovat silti ratkaisevan tärkeitä tekijöitä maaperän ja kasvien hyvinvoinnille.

Biologisesti aktiiviset kasvualustat monimuotoisille kasviyhdyskunnille

Toimiva kasvualusta

Toimivat kasvualustat yhdessä monipuolisen kasvillisuuden kanssa tarjoavat ratkaisuja vaativiin kaupunkiympäristöihin

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi