Hyppää sisältöön

Vietetään yhdessä Syystaimijuhlaa

Puutarha on parhaimmillaan kesällä, kun kasvit kukoistavat. Vielä on kuitenkin erinomaisesti aikaa istuttaa uusia kasveja ja nauttia puutarhan syysväreistä. Tiesitkö, että syksy on parasta istutusaikaa?

Kiitos Syystaimijuhlaan osallistuneille!

Kiitos kaikille Syystaimijuhlaan osallistuneille. Kekkilän kanavissa järjestetyn kilpailun voittaja on nyt arvottu. Syksyä on vielä jäljellä, joten syysistutuksia, syysjuhlia ja syksyn tunnelmointia voi ja kannattaa edelleen jatkaa piristämään pimeneviä iltoja!

Lisätietoa Syystaimijuhlan nettisivuilta

Järjestä syystaimijuhlat ja osallistu kilpailuun!

Syysjuhlissa on tunnelmaa. Hämärtyvissä illoissa valot loistavat kilpaa loppukesän kasvien kanssa. Korista siis puutarha erilaisin valoin ja kutsu ystävät kylään. Sadonkorjuu osuu samaan aikaan, joten voit tarjoilla herkkuja kauden kasviksista. On aika juhlistaa puutarhaa ja istuttaa vielä uusia taimia kasvamaan.

Lähetä meille kuva syysjuhlistasi tai syysistutuksesta Instagramissa @kekkilagarden tai kommentoi kuva kilpailupostaukseen Kekkilän Facebookissa. Arvomme kaikkien kuvan lähettäneiden kesken tuotepaketin. Kilpailuaika on 3.-12.9.2021 klo 23.59 asti. Voit jakaa myös muita tunnelmia Syystaimijuhlan ajan merkkaamalla mukaan #syystaimijuhla.

Istuta syysväriä pihaan

Pihan kasvivalinnat tehdään usein keväällä ja kesällä ja puutarhamyymälöistä tulee usein valittua kasveja, jotka ovat kauneimmillaan silloin. Perennojen joukosta löytyy myös paljon upeita syysvärejä. Siksi kannattaakin piipahtaa nyt puutarhalla ja istuttaa piristävää väriloistoa puutarhaa kaunistamaan.

Löydät taimet helposti

Suomalainen taimi sivulta voit tarkistaa, missä haluamaasi kasvia on saatavilla. Näin löydät haluamasi kasvit vaivatta. Voit myös kysyä suosituksia, jos olet epävarma minkälaisen kasvin haluaisit, tai millaiset kasvit menestyvät juuri sinun puutarhassasi.

Katso

Nauti puutarhasta kesän lopuksi – järjestä syysjuhlat!

Kesä kääntyy syksyyn ja on aika juhlistaa kulunutta kesää puutarhassa. Ripusta valoja ja laita kynttilöitä luomaan tunnelmaa ja korista pöytä puutarhan antimilla. Iso kasa vilttejä lämmittää puutarhajuhlien vieraita.

Lue lisää

Miksi syksyllä kannattaa istuttaa?

  • Kun istutat nyt, kasvit ehtivät juurtua hyvin ja pääset nauttimaan niistä jo syksyllä ja aikaisin keväällä
  • Puutarhamyymälät ovat syksyllä pullollaan uusia ja tuoreita taimia, kun taimitarhojen sato kesältä on valmistunut. Saatavuus on parempi kuin kevään istutusaikaan ja neuvontaa on kevätruuhkia paremmin tarjolla
  • Syksyllä taimien kasvuunlähdön olosuhteet ovat paremmat, kun maa on kostea eikä kuuma auringon paahde rasita kasveja. Myös kotipuutarhurin kevät helpottuu, kun istutuspuuhia siirrtetään syksyyn
  • Keväällä kasvuun lähtö on parempaa, sillä syksyllä istutetut kasvit pääsevät aikaisemmin hyödyntämään kosteuden
  • Syysistutukset ovat jo alkukeväästä kauniita ja näyttäviä, joka on erityisesti alkukesän puutarhajuhlien järjestäjän mieleen
  • Kun istutat syksyllä, ehdit vielä nauttia kasvien upeista syysväreistä. Mikä olisikaan parempi syy järjestää syksyiset puutarhajuhlat!

Valmista puutarha syksyyn

Kesän helteet ovat väistämättä vaikuttaneet puutarhan kasveihin. Siksi nyt onkin aika hoitaa puutarhan syystyöt kuntoon; kastella, istuttaa, lannoittaa ja hoitaa. Antaa puutarhalle hyvää hoivaa ennen syyspakkasia. Siten pihan kasvit ovat valmiimpia ottamaan syksyn ja myöhemmin talven vastaan.

Lue lisää

Puutarha metsän laidassa puhkeaa kukkaan

Kekkilän entisen liiketoimintajohtajan piha on kuin tulppaanimeri. Keväinen kukkaloisto saadaan aikaan tekemällä istutukset syksyllä.

Lue lisää

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla