Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Kuivanmaanmulta PLUS

Kekkilä Kuivanmaanmulta PLUS -tuotekuva

Kekkilä Kuivanmaanmulta PLUS on kivennäismaapitoinen, kalkittu, miedosti lannoitettu ja seulottu levitysvalmis kasvualusta. Seoksen orgaaninen aines pidättää vettä ja hiekka tuo kasvualustan rakenteeseen kestävyyttä, läpäisevyyttä ja parantaa sen lämpötaloutta. Soveltuu kasvualustaksi puille, pensaille ja perennoille, jotka tarvitsevat niukemman ravinnetason ja läpäisevän kasvualustan. Tuote valmistetaan 100 % kotimaisista raaka-aineista.

Niukemman ravinnetason kasveille

Orgaaninen aines pidättää vettä

Hiekka lisää kasvualustan kestävyyttä ja läpäisevyyttä

pH

5 – 5,5 – 6

Johtokyky

5 – 10 – 15 mS/m

Orgaaninen aines

8 – 10 – 12 paino-%

Tilavuuspaino

760 – 950 – kg/m³

Kekkilä Kuivanmaanmulta PLUS -tuotekuva

Tuote mukailee Viherympäristöliiton ohjearvoja ”Ravinteisuustyyppi 2, Happaman kasvualustan kasvit”.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta puh. 020 331 404.

Saatavilla myös kalkittu, mineraalilannoitettu Kekkilä Kuivanmaanmulta LAN.

Tuote tiivistyy perustusvaiheessa noin 20 %. Tuote on käytettävä mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä multaan saattaa levitä tuulen mukana rikkakasvien siemeniä.

Suosittelemme käyttämään kasvualustan pinnalla katetta, jotta rikkakasvien siemenet eivät pääsisi itämään. Tarvittaessa varastoidaan kuivassa ja varjoisassa paikassa pressun päälle kasattuna ja peiteltynä. Varastoinnin aikana ravinnearvot muuttuvat. Tuote sisältää tuulilevitteisiä rikkakasvinsiemeniä. Poista mahdolliset siemenestä leviävät rikkakasvit heti niiden ilmaannuttua esimerkiksi haraamalla.

Tuote punnitaan lastausvaiheessa ja toimitetaan irtotavarana siinä tiiviydessä, kuin se lastattaessa on.

Esimerkkejä kasveista:

  • PUUT: Kotimaiset luonnonlajit, kuten koivu, vaahtera ja pihlaja. Pienemmällä taimikoolla toteutettavat metsityskohteet, perustettavat puistometsät.
  • PENSAAT: Kuivaa ja vähäravinteista kasvupaikkaa vaativat pensaat. Monet pensasangervot, maanpeitepensaat, kuten lamohietakirsikka. Luonnonlajit, esimerkiksi peittopajut.
  • PERENNAT: Luonnonkasvit ja monet maanpeiteperennat ja erilaiset varvut, esimerkiksi kanervat.

Etsi