Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Rakennekasvualusta

Rakennekasvualusta soveltuu varsinaisen kasvualusankerroksen alle täyttökohteisiin ja paikkoihin, joissa sopiva pohjamaakerros puuttuu. Tuotteen rakeisuuskäyrä on yhteneväinen kasvualustan kanssa, mutta siitä puuttuu orgaaninen aines. Tuote soveltuu hyvin myös kuntan kasvualustaksi.

Erikoiskasvualusta varsinaisen kasvualustan alle

Soveltuu kuntan alle

Sopiva kohteeseen, jossa varsinainen pohjamaakerros puuttuu

Orgaaninen aines

< 2 paino-%

Tilavuuspaino

1400 – 1500 kg/m³

Rakennekasvualusta on erikoiskasvualusta varsinaisen kasvualustakerroksen alle, esimeriksi puilla noin 60–80 cm maanpinnan tasoa syvempään kerrokseen. Sitä suositellaan täyttökohteisiin ja paikkoihin, joissa sopiva pohjamaakerros puuttuu.

Rakennekasvualusta on kivennäismaaseos, jonka  rakeisuuskäyrä on yhteneväinen kasvualustan kanssa, mutta siitä puuttuu orgaaninen aines. Näin orgaanisen aineksen maatumisessa kehittyvää hiilidioksidia ei synny syvempiin kerroksiin. Veden liikkuminen kasvualustassa edellyttää, että kapillaariyhteys säilyy koko kasvualustassa, eikä sitä katkaista savi- tai louhekerroksella. Kuivalla säällä pohjamaassa oleva kosteus nousee ylöspäin juuristovyöhykkeelle ja sateella liika vesi poistuu kasvualustan läpi pohjamaahan.

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta 020 331 404.

Etsi