Hyppää sisältöön
Kasvualustat

Kantava kasvualusta PLUS

Kekkilä Kantava kasvualusta PLUS -tuotekuva Kekkilä Kantava kasvualusta PLUS katupuun kasvualustana Espoon Lippulaivassa - Kekkilä Viherrakentaminen 2

Kekkilä Kantava kasvualusta  PLUS on erikoiskasvualusta katupuille. Murskatun kiviaineksen ja kivennäismaapitoisen kasvualustan seoksessa kiviaines muodostaa kantavan rungon ja varsinainen kasvualusta on kivien välissä. Kasvutila pysyy vakiona ja juurilla on tilaa kasvaa ilman tiivistymisen aiheuttamia vaurioita. Kasvualusta kestää liikenteen tärinää ja satunnaisen liikenteen aiheuttaman painon. Tuote valmistetaan 100 % kotimaisista raaka-aineista.

 

Kestää liikenteen tärinää ja satunnaisen liikenteen aiheuttaman painon

Seoksen kivimurska varmistaa alueen kantavuuden ja estää kasvualustan hienoaineksen tiivistymisen

Katujen ja jalkakäytävien välisiin tiloihin

pH

5,5 - 6,5 - 7,5

Johtokyky

30 – 40 – 65 mS/m

Orgaaninen aines

6 – 8 –10 paino-%

Tilavuuspaino

1300 – 1500 – kg/m³

Kivimurskeen palakoko

Vaihteluväli max. 100 mm, esim. 50-150 mm tai 100-200 mm riippuen raaka-aineen saatavuudesta

Kekkilä Kantava kasvualusta PLUS -tuotekuva Kekkilä Kantava kasvualusta PLUS katupuun kasvualustana Espoon Lippulaivassa - Kekkilä Viherrakentaminen 2
 • Kantava kasvualusta sisältää murskattua kiviainesta ja kivennäispitoista kasvualustaa optimaalisessa sekoitussuhteessa soveltuen käytettäväksi katupuiden kasvualustana. Siinä kiviaines muodostaa kasvualustan luurangon, joka huolehtii alueen kantavuudesta ja estää kasvualustan hienoainesta tiivistymästä.
 • Tiivistymätön kasvualusta mahdollistaa puun juurten hapensaannin sekä veden ja ravinteiden säilymisen kasvin saatavilla.
 • Ravinteiden ja veden sitomista kasvualustassa tuetaan kompostipitoisella orgaanisella aineksella, jossa puun tarvitsemat ravinteet ovat hitaasti liukenevassa muodossa.
 • Tuote on räätälöitävissä ja siihen voidaan lisätä esimerkiksi TerraCottem-maanparannusainetta tai biohiiltä.

Käyttökohteet

 • Käytetään katupuiden ja suurten yksittäispensaiden kasvualustana. Puut voidaan istuttaa suoraan Kantavaan kasvualustaan, jolloin niiden juuripaakun ympärille tulee istutukseen käytettävää kasvualustaa.
 • Kasvualustaa käytetään katujen ja jalkakäytävien välisissä tiloissa sekä katupuiden kasvualustan vaihtoon. Tuote sopii myös torialueille, kevyenliikenteen väylille sekä pelastusteille.

Ohjeet

 • Kasvualustakerroksen paksuus on noin 1 m.  Puun juuret levittäytyvät pääasiassa vaakasuunnassa eivätkä kasva tämän syvemmälle, koska alemmissa maakerroksissa ei ole riittävästi happea.
 • Isoille puille suositellaan noin 25 kuutiometriä kasvualustaa.
 • Pienikokoisille puille tarvitaan noin 15 kuutiometriä kantavaa kasvualustaa.
 • On suositeltavaa jättää puun rungon ympärille päällystämätön ja nurmeton alue, jolloin maan tiivistyminen vähenee ja ilma pääsee vaihtumaan maaperässä paremmin.

Kun istutusratkaisussa halutaan hyödyntää mahdollisimman paljon ympäriltä kerättäviä hulevesiä, tutustu Läpäisevään kasvualustarakenteeseen >>

Yleistä

 • Kasvualusta tulee käyttää mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä tuotteen kuivuminen voi hankaloittaa kasvualustan asennustöitä.

 

Tarkista tuotteen saatavuus asiakaspalvelusta puh: 020 331 404. Tilauksesta kantavan kasvualustan kiviaines ja multaosio voidaan toimittaa erikseen.

Etsi