Hyppää sisältöön

Turvakatteen hoito on helppoa

Turvakatteen hoitaminen on helppoa, kunhan sen asentaa ohjeiden mukaan.

Kekkilä Turvakate™ on kuorettomasta lehtipuusta valmistettu ekologinen tuote leikkipuistojen ja urheilualueiden turva-alustaksi. Sitä voidaan käyttää tärähdysten vaimentamiseen leikki- ja urheiluvälineiden alla ja pururatojen pintana.

Luonnollinen ja värjäämätön Turvakate on erinomainen vaihtoehto turvahiekalle. Tuote on testattu turvalliseksi jousto-ominaisuutta mittaavalla HIC-testillä ja se täyttää leikkikenttäpinnoitteita koskevat turvastandardit.

Testeissä Turvakate on osoittautunut selvästi hiekkaa joustavammaksi ja turvallisemmaksi alustaksi. Turvakate on pitävä alusta, se ei pölise tai kulkeudu vaatteiden mukana sisälle.

– Turvakatteen hoitaminen on helppoa, kunhan sen asentaa ohjeiden mukaan. Alle kahden metrin korkeudella olevien leikkitelineiden ja keinujen alle Turvakatetta levitetään kahdenkymmenen sentin kerros. Tämä vähimmäiskerrospaksuus tulee säilyttää käyttökohteessa. Asennusvaiheessa lisätäänkin aina vähintään kymmenen sentin ylimääräinen kulumisvara. Yli kahden metrin korkeudessa olevien telineiden alla katetta pitää olla neljäkymmentä senttiä, mikä sisältää kymmenen sentin kulumisvaran, tuotepäällikkö Paulina Nyberg Kekkilästä opastaa.

Kulumista ja tiivistymistä kannattaa seurata vuosittain. Putoamislaustan tasavahvuus varmistetaan siten, että katekerrosta lisätään tai alusta jyrsitään tarpeen vaatiessa. Turvakate saattaa jossain määrin kasautua esimerkiksi keinujen alla ja siksi katteen tasoittaminen on ajoittain paikallaan.

Lähellä olevat sadeveden poistoviemärit kannattaa suojata, jotta niihin ei pääse katetta.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla