Hyppää sisältöön

Green City Työpaja

Yhä useamman kaupungin ja kunnan kunnianhimoinen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Ratkaisuja tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan jatkuvasti. Miten viherrakentaminen voidaan nivoa osaksi paikallista ilmasto- ja kierrätysstrategiaa? Kekkilän Green City Työpaja auttaa kartoittamaan viherrakentamisen kiertotalouden ratkaisuja.

Green City Työpajan tavoitteena on tunnistaa kunnan tai kaupungin potentiaalit viherrakentamisen kiertotalouteen. Etsimme yhdessä ratkaisuja, joiden avulla saamme rakennettua suljetun kierron kaupungin orgaaniseille jätteille ja sivuvirroille. Palautamme materiaalit ja raaka-aineet takaisin kaupungin omiin rakennusprojekteihin yhteistyössä rakennusliikkeiden, viherrakentajien ja maisemasuunnittelijoiden kanssa.

Työpaja lyhyesti

1. Materiaalivirrat

Kartoitamme, millaisia orgaanisia jätteitä ja sivuvirtoja kunnassa syntyy, miten niitä käsitellään ja miten niitä voidaan hyödyntää.

2. Rakennushankkeet- ja projektit

Kartoitamme suunnitteilla olevat rakennushankkeet ja -projektit: miten niissä olisi mahdollista hyödyntää kierrätysmateriaaleja ja mitä massoja / sivuvirtoja projekteista sellaisenaan syntyy.

3. CO2-tavoitteet

Keskustelemme kunnan tai kaupungin CO2- tavoitteista ja toisaalta haastamme ajattelemaan kunnianhimoisesti. Rakentamisen ratkaisuilla voidaan vaikuttaa merkittävästi koko kunnan tai kaupungin päästöihin.

4. Viheralueet

Selvitämme, millaisia viheralueiden kunnostussuunnitelmia on suunnitteilla ja minkä verran niissä tarvitaan materiaaleja takaisin kunnan omaan käyttöön.

5. Toiminnalliset tavoitteet

Autamme tunnistamaan kunnan ja kaupungin viherrakentamisen keskeiset toiminnalliset haasteet ja muotoillaan niistä tavoitteet. Esimerkkeinä toiminnallisista tavoitteita voidaan tutkia mm. tulvavesiä, luonnon monimuotoisuutta, päästöjen sitomista tai ilmanlaadun parantamisesta.

Miten voimme auttaa?

Yhdessä kaupungin tai kunnan kanssa luomme ainutlaatuisen ratkaisun tehokkaimpaan, paikalliseen ja vähäpäästöisimpään materiaalipiirin sulkemiseen. Työpajaraportin voi sellaisenaan viedä eteenpäin kaupunkisuunnitelmiin.

Ota meihin yhteyttä

Asiantuntijat

Petra Salonen

Circular Solutions Manager

Mika Valkila

Mika Valkila

Area Sales Manager

Länsi-Suomi, Keski-Suomi ja Kuopio

Hannu Saranko

Senior Key Account Manager

Pk-seutu

Hannes Rummukainen

Senior Portfolio Manager

Teppo Wetterstrand

Teppo Wetterstrand

Area Sales Manager

Itä-Suomi (Kouvola, Mikkeli, Lappeenranta, Joensuu)

Usein kysyttyä

Etsi