Hyppää sisältöön

Kompostorin valinta ja sijoittaminen

Kun edessä on kompostorin valinta, mieti ensin mihin käyttötarkoitukseen tarvitset sitä. Kotitalousjätteen kierrätykseen tarvitset jäteasetusten vaatimukset täyttävän kompostorin - puutarhakäyttöön kelpaa kevyemminkin eristetty kompostori.

Kompostorin valintan – millainen kompostoija olet?

Käyttötarkoitukseen sopivan kompostorin avulla maatuvan jätteen käsittely on vaivatonta. Puutarhasta kertyvää kitkemis- ja haravointijätettä voi mainiosti kompostoida kevyesti eristetyssä kompostorissa, mutta ympärivuotiseen keittiön biojätteen kompostointiin kannattaa valita hyvin eristetty lämpökompostori.

Kompostorin tilavuutta on hyvä varata 50–100 L jokaiselle taloudessa asuvalle henkilölle. Kompostoria on hyvä täyttää ja käyttää säännöllisesti, näin kompostoituminen on nopeinta, ja ravinteet saadaan uudelleen kiertoon.

Kekkilän kompostorit

Kotikompostori 230 L ja Kotikompostori Kestävä+ 230 L

Kekkilä Kotikompostori 230 L  ja Kotikompostori Kestävä+ 230 L ovat tilavia ja tyylikkäitä lämpökompostoreja ympärivuotiseen kompostointiin. Ne täyttävät kotitalousjätteen kompostointiin soveltuvan kompostorin vaatimukset. Paksun lämpöeristyksen lisäksi niissä on tehokas ilmanvaihto ja niiden rakenne on tiivis ja jyrsijäsuojattu.

Kotikompostorin suuri kansi ja tyhjennysluukku tuovat käyttömukavuutta. Kompostorissa on selkeälinjainen design ja sen materiaalit ovat kevyitä, kestäviä ja hyvin lämpöä eristäviä. Kotikompostori Kestävä+ eroaa kaimastaan kovamuovisilla lämpökansilla, lukitussalvalla ja tukisaranalla sekä ylimääräisellä ilmastointiventtiilillä.

Kotikompostoreita on saatavilla hyvin varustelluista rautakaupoista ja puutarhaosastoilta kautta maan.

kompostorin valinta: Kotikompostori Kestävä+ käytössä

Tehokompostori 225L

Ympärivuotiseen kompostointiin.

Tehokompostori 225 L

Lämpöeristetty Kekkilä Tehokompostori 225 L soveltuu ympärivuotiseen biojätteen kompostointiin. Se täyttää kotitalousjätteen kompostointiin soveltuvan kompostorin vaatimukset.

Tehokompostorin käyttöä helpottaa kompostorin matala käyttökorkeus. Suurikokoinen tyhjennysluukku helpottaa tyhjennystä. Lämpökompostorissa voi kompostoida myös puutarhajätettä.

 

Kekkilä Tehokompostori 225 L.

Kotitalouskompostori 250 L Kestävä+

Kotitalouskompostori 250 L Kestävä+ on kevyesti lämpöeristetty lämpökompostori kotitalousjätteen kompostointiin. Se on haittaeläinsuojattu ja tiivis ja täyttää jäteasetusten vaatimukset.

Iso tyhjennysluukku edesauttaa, että kompostoria on helppo tyhjentää. Tehokas ilmanvaihto ja kannen lukitussalpa helpottavat myös käyttöä. Sopii myös puutarhajätteen kierrätykseen. Kotitalouskompostorillle saat 25 vuoden runkotakuun.

Kotitalouskompostori

Kotitalouskompostori 250 L Kestävä+

Puutarha- ja mökkikompostori 310 L Kestävä+ (EKO)

Kekkilä Puutarha- ja mökkikompostori Kestävä+ 310 L on helppokäyttöinen kompostori puutarhajätteen kompostointiin, mutta myös kodin muun biojätteen ja käymäläjätteen jälkikompostointiin.

Pyöreä muoto sulautuu ympäristöön ja tekee rakenteesta kestävän. Kevyt lämpöeristys ylläpitää kompostoitumista ilmojen viiletessä. Kompostori on helppo tyhjentää nostettavan yläosan ansiosta. Puutarha- ja mökkikompostorista on  myös musta versio, jossa on käytetty entistä enemmän kierrätysmuovia.

 

Kekkilä Puutarha- ja mökkikompostori käytössä

Puutarha- ja mökkikompostori 310 L Kestävä+

Miten sijoitan kompostorin?

Kompostorin sijoittamisessa on hyvä huomioida sen käyttötarkoitus ja käyttöpaikkakunnan ohjeet. Ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu kompostori sijoitetaan luontevasti muiden jätesäiliöiden läheisyyteen. Paikkakunnilla voi olla myös omia ohjeita kompostorin sijoittamisesta. Kompostoria ei kannata sijoittaa liian lähelle naapurin rajaa. Puutarhajätteille tarkoitettu kompostori on kätevin pihan perällä, mistä puutarhajätettä syntyy.

kompostorin valinta

 

Onnistu kompostoinnissa

Hyvin toimivan kompostoinnin kannalta on tärkeää, että kompostoria täytetään oikein: reilu kerros Kekkilä Komposti- ja huussikuiviketta ja jätettä vuorotellen. Näin kompostorin sisältö pysyy ilmavana, ja jätettä hajottavilla pieneliöillä on riitävästi happea. Kompostikuivike myös parantaa massan pH-arvoa ja ravinnesuhteita.

Kekkilä Kompostivirkisteen käyttö on suositeltavaa, sillä se nopeuttaa kompostoitumista ja parantaa kypsän kompostin laatua.

Talven pakkasilla jäätynyttä kompostoria voi täyttää tavalliseen tapaan. Kevään tullen se alkaa taas toimia.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.