Hyppää sisältöön

Tee kurpitsalyhty!

Kurpitsalyhtyjen kaivertaminen on sekä helppoa että hauskaa. Tee yhdessä lasten kanssa, siitä tulee kaksin verroin hauskempaa! Koristele kurpitsat ja luo jännittävä hehku sisäänkäynnille tai puutarhaan tänä syksynä.

Kurpitsalyhtyjen kaivertaminen on sekä helppoa että hauskaa. Tee yhdessä lasten kanssa, siitä tulee kaksin verroin hauskempaa! Koristele kurpitsat ja luo jännittävä hehku sisäänkäynnille tai puutarhaan tänä syksynä. Tarvitset vain kurpitsan, terävän veitsen, lusikan ja kynttilän.

Näin teet kurpitsalyhdyn

Toimi näin:

1.  Suuret kurpitsat on helpoin käsitellä ylhäältä päin. Leikkaa noin 15 cm halkaisijaltaan kansi kurpitsan yläosasta. Laita veitsi kulmassa leikatessasi siten, että kansi on yläreunasta suurempi. Tämä estää kannen putoamisen kurpitsaan, jos se kutistuu. Pienet koristekurpitsat voidaan tehdä rei’istä sivulta ja kaivaa.

2. Poista ytimet ja sitkeä sisältö. Kaiva kurpitsa isolla lusikalla. Jätä noin 3-4 cm massaa seinälle suurille kurpitsaille, noin 1 cm pienille koristekurpitsoille.

3. Piirrä kuvio, jonka haluat tehdä.

4. Käytä terävää veistä ja leikkaa ulkopuolelta päin. Laita kurpitsa kulhoon tai ämpäriin, jos se ei meinaa pysyä paikallaan. Työnnä palat ulos sisäpuolelta. Suurimmat palaset saatetaan joutua leikkaamaan pienemmiksi paloiksi, jotta ne irtoavat siististi.

Pienille koristeellisille kurpitsoille voit kiertää langan varren ympäri, josta pieni kurpitsa voidaan ripustaa. Aseta folio kurpitsan pohjaan ja tee kanteen tuuletusreikä. Laita kynttilä ja sytytä se! Vinkki, led-kynttilä on turvallinen vaihtoehto.

Jos voitelet reunat vaseliinilla, kurpitsa kestää kauemmin. Kurpitsalyhty sopii parhaiten ulkokäyttöön, koska viileä sää pidentää kurpitsan kestävyyttä, mutta muista, että sitä ei saa jättää ulos miinusasteilla, sillä se saattaa jäätyä ja rikkoutua.

Huom!

Älä heitä kurpitsan siemeniä hukkaan. Ne voidaan kuivata ja paahtaa luonnollisiksi makeisiksi.

Huuhtele kurpitsansiemenet hyvin, anna valua.

Aseta uuni 175 ° C: seen. Sekoita tilkka öljyä ja suolaa siementen kanssa. Levitä siemenet leivinpaperille.

Paahda uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskeat. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana ja varmista, että siemenet eivät palaa liikaa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.