Näin hoidat nurmikkoasi

Hyvin hoidettu nurmikko kestää kulutusta ja on pihan kaunistus. Nurmikko vaatii säännöllistä hoitoa siinä missä kasvitkin.

Nurmikko

Nurmikko tarvitsee kalkkia

Nurmikon kalkitseminen on yhtä tärkeää kuin lannoittaminen. Kalkitseminen vähentää maan happamuutta ja parantaa nurmikon kasvua. Kalkitussa maassa ravinteet ovat helpommin kasvien saatavilla.

Nurmikon kalkitsemiseen käytetään Puutarhakalkkia. Helposti levitettävä kalkki on rakenteeltaan murumainen ja kostea, ja se liukenee nopeasti ja vaikuttaa pitkään.

Miten lannoitan nurmikon?

Nurmikkoa lannoitetaan säännöllisesti. Nurmikkolannoite on runsaasti typpeä ja kaliumia sisältävä nurmikon erikoislannoite. Typpi turvaa tasaisen kasvun, ja kalium kasvattaa nurmen vahvaksi ja terveeksi. Rautaa sisältävä lannoite parantaa nurmikon väriä.

Nurmikon syyslannoitus

Nurmikkolannoite levitetään nurmikolle mahdollisimman tasaisesti ja kastellaan heti lannoittamisen jälkeen. Kesällä voi tehdä lisälannoituksen, ja kauden lopuksi nurmikko lannoitetaan Syyslannoitteella.

Mitä tehdä sammaloituneelle nurmikolle?

Jos nurmikko on sammaloitunut, niin avuksi käy Nurmikon sammalsyöjä. Se on erikoislannoite, joka hävittää sammaleen ja nopeuttaa samalla nurmikon kasvua. Levittämisen jälkeen nurmikko kastellaan, tai työ tehdään juuri ennen sadetta. Kuivahtanut sammal haravoidaan ja tarvittaessa tehdään paikkauskylvö.

Nurmikon ilmastaminen

Tiivistynyttä pintamaata voi rikkoa talikolla tai ilmastaa siihen tarkoitetulla laitteella. Näin juuristo saa ilmaa ja ravinteita, ja nurmikko voi paremmin. Ilmastetun nurmikon pintaan voi haravoida Leikkihiekkaa.