Näin hoidat nurmikkoasi

Hyvin hoidettu nurmikko kestää kulutusta ja on pihan kaunistus. Nurmikko vaatii säännöllistä hoitoa siinä missä kasvitkin.

Näin hoidat nurmikkoasi 1200x675x

Nurmikko tarvitsee kalkkia

Nurmikon kalkitseminen on yhtä tärkeää kuin lannoittaminen. Kalkitseminen vähentää maan happamuutta ja parantaa nurmikon kasvua. Kalkitussa maassa ravinteet ovat helpommin kasvien saatavilla.

Nurmikon kalkitsemiseen käytetään Kekkilä Rakeista kalkkia tai Kekkilä Puutarhakalkkia. Helposti levitettävä kalkki on rakenteeltaan murumainen ja kostea, ja se liukenee nopeasti ja vaikuttaa pitkään.

Miten lannoitan nurmikon?

Nurmikkoa lannoitetaan säännöllisesti. Kekkilä Nurmikkolannoite PLUS+ on riittoisa, tehostettu luonnonlannoite, jota käytetään kotipihojen lisäksi myös esim. golfkentillä. Kekkilä Nurmikkolannoite on perinetinen mineraalilannoite. Lannoitteiden typpi (N) kasvattaa urmen tuheaksi ja vihreäski ja kalium (K) parantaa juurtumista ja samalla kuivuuden ja talvenkestoa. Rautaa sisältävät lannoitteet syventävät nurmikon vihreää väriä.

Luonnonmukainen Kekkilä Nurmikkolannoite taas sisältää merilevää, joka tarjoaa hivenaineita muiden kasvulle tärkeiden ravinteiden lisäksi.

Nurmikon syyslannoitus

Nurmikkolannoite levitetään nurmikolle mahdollisimman tasaisesti ja kastellaan heti lannoittamisen jälkeen. Kesällä voi tehdä lisälannoituksen, ja kauden lopuksi nurmikolle voi antaa nurmikkolannoitteita tai Kekkilä Syyslannoittetta.

Mitä tehdä sammaloituneelle nurmikolle?

Jos nurmikko on sammaloitunut, niin avuksi käy tehostettu luonnonlannoite Kekkilä Nurmikon sammalsyöjä PLUS+ -lannoitetta tai mineraalilannoite Nurmikon sammalsyöjä. Ne oovat erikoislannoiteita, jotka hävittävät sammaleen ja nopeuttavat samalla nurmikon kasvua. Levittämisen jälkeen nurmikko kastellaan, tai työ tehdään juuri ennen sadetta. Kuivahtanut sammal haravoidaan ja tarvittaessa tehdään paikkauskylvö.

Nurmikon paikkaaminen

Nurmikon kuoppien ja paljaiden kohtien paikkaaminen: Sekoita säkillinen Kekkilä Kivituhkaa säkilliseen Kekkilä Puutarhamultaa ja haravoi seos nurmikon kuoppakohtiin. Tasoita ja tamppaa tiiviiksi rautaharavalla ja kylvä siemenet. Kastele hyvin, ja jatka kastelua vähintään kolmen neljän viikon ajan.

Nurmikon ilmastaminen

Tiivistynyttä pintamaata voi rikkoa talikolla tai ilmastaa siihen tarkoitetulla laitteella. Näin juuristo saa ilmaa ja ravinteita, ja nurmikko voi paremmin. Ilmastetun nurmikon pintaan voi haravoida Kekkilä Nurmikon hoitomultaa.