Kauneutta kasveilla

Hyvinvoivat kasvit tuovat kauneutta kotiin ja puutarhaan. Inspiroidu ihanista sommitteluvinkeistä ja tutustu kasvien hoito- ja istutusohjeisiin.

 • Kesäkukat

  Kauniit, hyvinvoivat kesäkukkaistutukset sulostuttavat oleskelupaikat ja vaikkapa ikkunanaluset. Sopivaan multaan istutetut kesäkukat kukkivat runsaasti ja ovat helppoja hoitaa. Sommitteluvinkkien ja malli-istutusten avulla ideoit näyttävät, uudenlaiset istutukset myymälöiden keväisten kukkavalikoimien runsaudesta.

  Kesäkukat kasvavat nopeasti, ja jotta ne kukkisivat näyttävästi ja pitkään, ne tarvitsevat jatkuvaa lisälannoitusta. Tutustu vinkkeihimme ja onnistu kesäisessä kukkaloistossa.

 • Puut ja pensaat

  Puuvartiset kasvit tuovat kestävää kauneutta ja vuodenaikojen vaihtelun puutarhaan. Puiden latvukset luovat viihtyisää varjoa. Pensaat ja köynnökset antavat kaivattua näkösuojaa ja taustaa muille kasveille. Pihan kasvillisuuden täydentävät erilaiset kukkivat pensaat, jotka ovat ilo silmälle.

  Sopivaan multaan istutettuna vaikkapa alppiruusut, aitapensaat, ruusut ja erilaiset köynnökset saavat hyvän alun kasvulleen. Katso ohjeet ja vinkit ennen istuttamista ja onnistu.

 • Perennat ja kukkasipulit

  Monivuotisista perennoista ja kukkasipuleista löytyy sopivia kasveja jokaiseen puutarhaan, niin suureen kuin pieneen. Kukinnan lisäksi perennoilla on paljon annettavaa varhaisesta keväästä aina myöhäiseen syksyyn ja talveen. Tarkastele vaikkapa lehtien muotoja ja talvisia kukkavarsia.

  Ennen istuttamista on hyvä varmistaa, että kasvupaikka on sopiva ja istutusalusta kunnolla perustettu. Hyvässä ja ravinteikkaassa mullassa perennat jatkavat kukoistustaan vuodesta toiseen.

 • Nurmikko

  Hyvin hoidettu nurmikko on pihan kaunistus.

  Hyvin hoidettu nurmikko kestää kulutusta ja on pihan kaunistus. Se kaipaa hoitoa ja ravinteita siinä missä pihan kasvitkin. Kevään tärkeimmät hoitotoimenpiteet, nurmikon kalkitseminen ja lannoittaminen antavat eväät hyvään kasvuun. Tutustu ohjeisiimme kun haluat kauniin nurmikon, olipa kyse uuden perustamisesta tai nykyisen hoitamisesta.

 • Viherkasvit

  Sisusta koti viihtyisäksi viherkasveilla. Viherkasvien raikkaat vihreät sävyt täydentävät kodin sisutuksen. Kauneuden lisäksi ne puhdistavat sisäilmaa. Viherkasvit onkin hyvä sijoitella niin, että ne ovat paikoissa, joissa oleilemme ja viihdymme, sillä ne tuovat luonnon rauhoittavan vaikutuksen sisätiloihin.

  Viherkasvit, kuten muutkin kasvit, viihtyvät niille sopivassa mullassa. Tutustu ohjeisiimme mullan valinnasta, mullanvaihdosta ja lannoittamisesta sekä omien kasvien kasvattamisesta.