Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Ahkeraliisa

(Flitiga Lisa)

Impatiens walleriana

Ahkeraliisa Impatiens walleriana Pink

Ahkeraliisa on koko kesän runsaana kukkiva helppohoitoinen kesäkukka ruukku-, amppeli- ja penkki-istutuksiin. Tuuheakasvuinen ahkeraliisa viihtyy puolivarjoisella kasvupaikalla, kestää hyvin sadetta ja tuulta, mutta on hallanarka.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

10-35 cm

Värit:

Punainen Oranssi Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Ahkeraliisa Impatiens walleriana Pink

Kasvi kylvetään maaliskuun alussa Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan. Taimien kasvettua, kasvit ruukutetaan Taimimultaan. Valmiita taimia saa taimimyymälöistä toukokuun puolivälin jälkeen. Taimet istutetaan ulos, kun hallanvaara on ohi. Istutusväli on 20 cm ja sopiva kasvualusta Kekkilä Kekkilä Kesäkukkamulta tai Kekkilä Ruukkuviljelymulta.

Kukkii kesäkuusta syyskuuhun matalana, tuuheana kasvustona. Kasvuston korkeus on 10-35 cm. Kukkii suurin, yksinkertaisin kukin ja värivalikoima vaihtelee punaisen eri sävyistä oranssiin, valkoiseen ja liilaan. Kerrannaiskukkaista kutsutaan myös ruusuliisaksi. Lehdet ovat kiiltäviä, tummanvihreitä ja soikeanpyöreitä.

Parhaiten ahkeraliisa viihtyy puolivarjoisella kasvupaikalla, mutta kukkii hyvin varjossakin. Paahteisella paikalla kuivahtaa ja nuutuu herkästi.

Kasvi vaatii runsasta kastelua. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta joka sopii kesäkukille, sillä kasvi viihtyy ravinteikkaassa ja kosteutta hyvin pidättävässä mullassa. Kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä. Kasvi lannoitetaan jokaisella kastelukerralla Kekkilä Kesäkukkaravinteella tai Kekkilä Kastelulannoitteella.

Ahkeraliisan versoja kannattaa latvoa kasvin tuuheuttamiseksi.

Etsi