Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Alokasia ’Cucullata’

Alocasia cucullata

Trooppisten metsien alokasia Alocasia cucullata on osoittautunut suhteellisen kestäväksi ja helppohoitoiseksi alokasiaksi. Lehdet ovat kookkaat, sydämenmuotoiset ja kasvin olemus vehreästi eksoottinen. Kasvutapa on pysty ja melko kapea.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-70 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Kasviravinne

Alokasia Alocasia cucullata kasvaa luonnonvaraisena Thaimaan ja Laosin alueella, trooppisissa, lämpimässä ja kosteassa ilmanalassa. Se nauttiikin trooppisena viherkasvina kohtalaisen tasaisesta kosteudesta ja sumuttelusta. Sitä kutsutaan myös englanninkielisellä nimellä Buddha’s hand, ja sen uskotaan tuovan hyvää onnea.

Alokasiat rakastavat ilmankosteutta. Trooppisten metsien kasvi nauttii valoisasta hajavalosta, mutta selviää myös puolivarjoisalla kasvupaikasta.

Kasvualustan on hyvä olla vettä läpäisevä, sillä herkkäjuurisena kasvina alokasia voi suutahtaa, jos sen juuret ovat pitkään läpimärässä mullassa. Istuta tämä alokasia aroid-kasveille sopivaan kasvualustasekoitukseen, johon laitetaan 2 osaa Viherkasvisoraa, 2 osaa Orkideamultaa ja 1 osa Viherkasvimultaa. Voit myös istuttaa kasvin Kukkamultaan. Muista tällöin tehdä ruukkuun salaojitus Ruukkusoralla.

Tämän Alocasia cucullata alkuperä on Thaimaan ja Laosin alueella, joissa maaperä on neutraalia tai kalkkipitoista. Useat muut alokasiat puolestaan viihtyvät paremmin happamammassa kasvualustassa.

Kastele alokasiaa 1-2 kertaa viikossa. Parempi kastella vähän kerrallaan ja usein, kuin harvakseltaan ja paljon. Vesi ei saa seisoa kasvin juurilla, sillä alokasiat ovat vähän herkkiä liialliselle märkyydelle. Tarkkaile siis mullan kosteutta, ja anna pintamullan kuivahtaa 2-3 cm syvyydeltä ennen seuraavaa kastelukertaa. Alokasia nauttii ilmankosteudesta, joten ilmankostutin, diffuuseri tai sumuttelu sisätiloissa on alokasian mieleen. Alokasia kaipaa kesän kasvukaudella enemmän kastelua, talvella kastelua vähennetään. Jos lehden kärjestä tippuu nestepisaroita, on kasvin juurilla reilusti vettä, jolloin juuristo työntää kosteutta lehtiin ja nesteen poistuminen tapahtuu lehden kautta eli kasvi hengittää herkälle juuristolleen ilmavampaa olosuhdetta.

Lannoita Kasviravinteella kasvukaudella 1-2 kertaa kuukaudessa. Talviajaksi lannoitus lopetetaan.

Kasvivalo talviajaksi edesauttaa kasvin hyvinvointia ja kasvua.

Etsi