Hyppää sisältöön
Perennat

Arovuokko

(Tovsippa)

Anemone sylvestris

Arovuokko Anemone sylvestris Arovuokko Anemone sylvestris, läheltä

Arovuokko on helppohoitoinen ja nopeasti leviävä, vahvakasvuinen perenna. Runsaat, valkoiset kukat peittävät kasvuston alkukesällä ja se kukkii usein syksyllä uudelleen. Arovuokko on erittäin hyvä maanpeiteperenna.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-40 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Alkukesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Arovuokko Anemone sylvestris Arovuokko Anemone sylvestris, läheltä

Pystykasvuinen arovuokko kasvaa 20-40 cm korkeaksi ja se leviää voimakkaasti maanalaisten rönsyjen avulla. Ruusukkeen muodostavat lehdet ovat tummanvihreitä, kolmi- tai viisijakoisia, leveäliuskaisia ja karheannukkaisia.

Lehdistö säilyy kukinnan jälkeen, päinvastoin kuin monilla muilla vuokoilla. 3-5 cm:n levyiset yksinkertaiset valkoiset kukat ovat yksittäin vanojen latvoissa. Nuput ovat nuokkuvia. Erittäin kestävä perenna.

Viihtyy auringossa tai mieluiten puolivarjossa, tuulensuojaisessa kasvupaikassa.

Kasvualustan tulee olla kuohkea ja kalkittu hiekkamulta. Kasvualustan tulee pidättää kosteutta, mutta se ei saa olla märkä. Kuivuudessa ja paahteessa kukinta-aika jää lyhyeksi. Arovuokot istutetaan Kekkilä Perenna- ja ruusumultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Istutusväli on 20-30 cm.

 

 

Keväisin arovuokot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Ensimmäisen kukinnan kukkavanojen poisto edistää syksyn kukintaa. Leviää helposti maanalaisilla rönsyillä, joten sen ei-toivottua leviämistä kannattaa rajoittaa perennaryhmissä kuitukankaalla eli juurimatolla. Kasvi voidaan lisätä jakamalla kasvustoja varhain keväällä tai syksyllä sekä maanalaisista rönsyistä.

 

 

 

Arovuokko on hyvä leikkokukka

Etsi