Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Australianvillipelargoni

(Pelargon australe)

Pelargonium australe

Australianvillipelargoni Pelargonium australe Kekkilä

Australianvillipelargoni pelargonilajike, on pienilehtinen, ohuiden, nukkaisten varsien päässä kasvava lehdistö ja pienet valkoiset, vaaleanpunaiset tai hennon lilat, yksinkertaiset kukat. Kukat kasvavat pitkien kukkavarsien päissä ja se saa sievän kasvin näyttämään ilmavalta ja herkältä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Australianvillipelargoni Pelargonium australe Kekkilä

Australianvillipelargoni kasvaa noin 30 senttimetriä korkeaksi. Sitä voi jalopelargonien tapaan käyttää amppeleissa, kukkalaatikoissa ja kukkapenkeissä. Se sopii erikoisuutensa vuoksi hyvin myös yksittäiseksi ruukkukasviksi terassille tai parvekkeelle. Autralianvillipelargonin lehdet ovat 4-7 cm leveitä, pehmeitä ja tuoksuvia. Kukat ovat vain 1-2 senttimetrin kokoisia. Kukan keskustaa värittää usein tummanpunaiset- tai lilat suonet.

Australianvillipelargoni viihtyy muiden pelargonien tapaan auringossa, mutta menestyy myös puolivarjossa. Se kestää tuulistakin paikkaa ohuiden kukkavarsien ja pienehkön lehtikoon ansiosta. Australianvillipelargoni menestyy ravinteikkaassa ja ilmavassa mullassa. Istutuksessa käytetään Kekkilä Peargonimultaa tai Kekkilä Kesäkukkamultaa. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Australianvillipelargoni pitää tasaisesta kastelusta, mutta se sietää myös jonkin verran kuivuutta. Jatkuvaa märkyyttä tulee välttää; kasvin pintamulta saa kuivahtaa kasteluiden välillä. Australian villipelargoniaa lannoitetaan keväästä loppukesään jokaisella tai joka toisella kastelukerralla Kekkilä Kesäkukkaravinne-liuoksella.

Australianvillipelargonin voi talvettaa valoisalla ikkunalaudalla. Se pärjää talven normaalissa huoneenlämmössä, mutta viileämpi tila pitää kasvun parempana. Keväällä poistetaan kuivuneet kasvinosat, vaihdetaan tuore Kekkilä Pelargonimulta,  Kekkilä Kesäkukkamulta tai Kekkilä Kukkamulta ja aloitetaan lannoittaminen.

Etsi