Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Bourbonruusut

(Bourbon ros)

Rosa Bourbon-ryhmä

Bourbonruusu Rosa Bourbon

Bourbonruusut ovat vanhoja pensasruusuja, joilla on jatkuva ja makealle tuoksuva kukinta. Kukat ovat pallomaiset ja tiheästi kerratut. Bourbonruusujen pääkukinta on heinäkuussa, mutta se jatkuu melkein koko kesän.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-150 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Ruusulannoite

Bourbonruusu Rosa Bourbon

Ihastuttavat vanhanajan bourbonruusut kasvavat lajikkeesta riippuen 0,5-1,5 m korkeiksi ja 0,5- 1m leveiksi pensaiksi. Ne sopivat käytettäväksi yksittäin ja ryhmissä. Kasvutapa on melko tuuhea ja voi olla rentokasvuinen, jolloin bourbonruusun voi tukea esim. säleikköön. Kukkanuppuja muodostuu runsaasti sekä edellisen että saman vuoden versoihin.

Kuvan Rosa´Louise Odier´ on vanha ja arvostettu bourbonruusu. Kerrannaiset kukat ovat suuret, kaunismuotoiset ja ruusunpunaiset. Ruusut ovat vain kohtalaisen kestäviä. Ne menestyvät lajikkeesta riippuen kasvuvyöhykkeillä I-II. Parhaiten ruusu viihtyy puutarhassa aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maaperän tulee olla ravinteikas multamaa. Kekkilä Perenna- ja ruusumulta on erinomainen multa bourbonruusujen istutukseen. Taimien istutusväli 60-80 cm.

 

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Kuivat ja vaurioituneet oksat poistetaan keväällä.

Ruusut kukkivat koko kesän, joten niitä kannattaa lannoittaa kasteluveden mukana Kekkilä Ruusulannoitteella. Se edistää nuppujen muodostumista ja tukevoittaa versokasvua. Elokuussa ne lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella, mikä edistää niiden talvehtimista. Ruusun juurelle levitetään Kekkilä Talvisuojaa, kun maan pinta on jäätynyt.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.