Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Eliaksentillandsia

(Blå tillandsia)

Tillandsia cyanea

Eliaksentillandsia Tillandsia cyanea vaaleanpun Kekkilä Eliaksentillandsia Tillandsia cyanea vaaleanpun Kekkilä

Eliaksentillandsia on helppohoitoinen huonekasvi jonka pitkät, kapeat tummanvihreät lehdet kasvavat ruusukkeena. Kukinto on näyttävä tähkä, jonka heleän vaaleanpunaisten suojuslehtien välistä kasvavat violetit tai tummansiniset kukat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 cm

Värit:

Ruusunpunainen Sininen Lila Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Eliaksentillandsia Tillandsia cyanea vaaleanpun Kekkilä Eliaksentillandsia Tillandsia cyanea vaaleanpun Kekkilä

Luonnossa eliaksentillandsia eli eliaksenkukka kasvaa päällyskasvina. Huonekasvina se viihtyy pienessä ruukussa. Sen voi myös istuttaa sisätiloissa epifyytiksi esimerkiksi puunrungolle, jolloin juuren ympärille kiedotaan rahkasammalta. Kasvin lehtiruusuke on 10 cm korkea, ja kukinto nousee saman verran lehdistön yläpuolelle.

Eliaksentillandsia viihtyy parhaiten valoisassa paikassa läpi vuoden. Keväällä ja kesällä se tarvitsee suojaa suoralta auringonpaahteelta. Se viihtyy normaalissa huoneenlämmössä. Eliaksenkukka viihtyy läpäisevässä ja ilmavassa mullassa. Sopiva multa on esimerkiksi Kekkilä Viherkasvimulta tai Kekkilä Viherkasvisora.

Eliaksentillandsiaa kastellaan haalealla vedellä lehtiruusukkeeseen. Eliaksenkukka pitää kosteasta ilmasta, joten sitä kannattaa sumuttaa usein. Kastelua kasvi vaatii keväällä ja kesällä runsaasti, mutta multa saa välillä kuivahtaa kastelujen välillä. Syksyllä ja talvella kastellaan niukemmin. Eliaksentillandsiaa lannoitetaan keväästä syksyyn muutaman viikon välein Kekkilä Viherkasviravinteella.

Kokeile eliaksentillandsiaa kokedama-istutuksissa.

Etsi