Hyppää sisältöön
Perennat

Etelänruusuruoho

(Grekvädd)

Knautia macedonica

Etelänruusuruoho Knautia macedonica

Etelänruusuruoho on perennaharvinaisuus, jonka viinipunaiset mykerökukat sijaitsevat hoikkien haaraisten varsien päissä. Lehdistö on harmaanvihreä. Etelänruusuruoho sopii mm. reunakasviksi, perennaniitylle ja koristeheinien yhteyteen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-80 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Etelänruusuruoho Knautia macedonica

Se kasvaa 50-80 cm korkeaksi. Kauniit viininpunaiset kukat ovat tiheissä, suojuslehdellisissä mykeröissä, joissa laitakukat ovat muita kukkia kookkaampia. Varsi on jäykkä, joten korkeaa kasvia ei tarvitse tukea. Tunnetaan myös ’Egyptin ruusu’ -nimellä. Kasvi houkuttelee runsaasti perhosia. Ei ole kovin pitkäikäinen, mutta viihtyessään kylväytyy ympäristöön.

Kasvi kukkii pitkään heinä-elokuussa. Perenna viihtyy aurinkoisessa kasvupaikassa. Kasvualustan tulee olla kuivahko tai tuore, läpäisevä, hiekkapitoinen ja ravinteikas. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta tai Kekkilä Puutarhamulta. Kasvit istutetaan 30 cm välein.

Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Taimien väliin voi levittää Kekkilä Puutarhamultaa.

Elo-syyskuussa etelänruusuruoho lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi